Épico!

Το ΕΠΟΣ του ΑΙΩΝΑ από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ Μπάρτσα: 6-1!
Έκανε το απίστευτο η Μπαρτσα! Οι Καταλανοί γύρισαν από την κόλαση, ανατρέποντας το 4-0 του πρώτου αγώνα, φτάνοντας στο εξωπραγματικό 6-1 απέναντι στην Παρί.
Η παράδοση που θέλει να μην έχει περάσει ομάδα σε νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ήττα 4-0 στο πρώτο ματς, έσπασε. Η Μπαρσελόνα με την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών, νικούσε 3-1 στο 87’ και με τρία γκολ σε οκτώ λεπτά έφτασε στο 6-1 και προκρίθηκε. Η «μπλαουγκράνα» βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο 49’, αλλά και με 5-1 στο 90’ αφού η Παρί είχε πετάξει μετά το 62’ όταν έκανε το 3-1 δύο ευκαιρίες για το 3-2 (με Καβάνι και Ντι Μαρία), με δύο γκολ του Νεϊμάρ στο 88’ και στο 90’ έκανε το 5-1 κι έβαλε φωτιά στα 5’ καθυστερήσεων. Ο Σέρχι Ρομπέρτο το 6-1 από ασίστ του Βραζιλιάνου και πρόκριση για την Μπάρτσα!
Στα γκολ του Σουάρες στο 3’ και το αυτογκόλ του Κουρζάουα στο 40’, ήρθε να προστεθεί το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μέσι (το κέρδισε ο Νεϊμάρ από τον Μενιέ) για το 3-0 που έκανε το «Καμπ Νου» να σείεται. Όμως ο Καβάνι στο 62’ κι ενώ 10 λεπτά νωρίτερα είχε προειδοποιήσει με δοκάρι, έβαλε το πολυπόθητο γκολ για την Παρί που αυτή τη φορά σκόραρε, μείωσε σε 3-1 και κάπου εκεί η πρόκριση ουσιαστικά τελείωσε, μιας και οι Καταλανοί είχαν σπαταλήσει πολύ μεγάλο μέρος ενέργειας. Η είσοδος του Ντι Μαρία βοήθησε την Παρί να πάρει κάπως την μπάλα στα πόδια της και μετά το 62’ το ματς έγινε εύκολο στη διαχείριση του για την ομάδα του Έμερι. Ο Καβάνι στο 64’ και ο Ντι Μαρία στο 85’ δεν σκόραραν και η Παρί το πλήρωσε πανάκριβα. Ο Νεϊμάρ σημείωσε γκολ με φάουλ για το 4-1 στο 88’, ενώ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι που κέρδισε ο Σουάρες έκανε και το 5-1. Ο Σέρχι Ρομπέρτο με προβολή το 6-1 που άφησε ξερούς τους Γάλλους, από σέντρα του Νεϊμάρ κι έστειλε στον έβδομο ουρανό 90.000 φίλους της στο γήπεδο και εκατομμύρια στον πλανήτη.
Το ματς
Με 3-4-3 ξεκίνησε τον σχηματισμό η Μπαρσελόνα, με τον Μέσι να παίζει μπροστά από την τριάδα των χαφ Μπουσκέτς-Ράκιτιτς – Ινιέστα. Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ πιεστικά στον αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό μετά από μια αναστάτωση στην άμυνα των Παριζιάνων, άνοιξαν το σκορ. Ο Ραφίνια από τα δεξιά έβγαλε σέντρα, η άμυνα της Παρί έδιωξε όμως η μπάλα έμεινε στην περιοχή, αναπήδησε και ο Σουάρες δεν έχασε την ευκαιρία να προλάβει την έξοδο του Τραπ και να περάσει την μπάλα από πάνω του με κεφαλιά, για να περάσει η μπάλα ξεκάθαρα τη γραμμή.
Η Μπαρσελόνα συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως η Παρί έκανε την πρώτη απόπειρα να βγει από το καβούκι της με την συμπλήρωση των πρώτων 10’ με δύο απανωτά κόρνερ που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Οι Καταλανοί εξακολούθησαν να πνίγουν την άμυνα των Παριζιάνων με πολλά στημένα και συνεχή σουτ, όπως αυτό του Νεϊμάρ στο 17’ που πέρασε λίγο έξω. Σε μια στιγμή που η πίεση της Μπαρσελόνα έδειχνε να καταλαγιάζει και οι Παριζιάνοι πίστευαν πως θα πάνε μόνο με ένα γκολ πίσω, ήρθε ένα ακόμα τραγικό λάθος από τη γαλλική άμυνα για το 2-0.
Ο Σουάρες έδωσε δυνατή μπαλιά με λόμπα στον Ινιέστα, που κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, με τακουνάκι προλαβαίνει τον Κουρζάουα που πάει να διώξει, αλλά κάνει «τσαφ» και με αυτόν τον τρόπο, με αυτογκόλ έγραψε το 2-0. Η Μπάρτσα είχε διανύσει τα μισά της διαδρομής για μια μεγάλη ανατροπή.
«Έκρηξη» με το 3-0, απάντησε ο Καβάνι
Στο 48’ ο Νεϊμάρ ανατρέπεται από τον Μενιέ, ο Αϊτεκίν δεν δίνει άμεσα το πέναλτι, αλλά με την υπόδειξη του πρόσθετου βοηθού. Ο Μέσι ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 3-0, βάζοντας φωτιά στο «Καμπ Νου» που σείεται από τις εκδηλώσεις του κοινού. Στο 52’ ο Μενιέ πάει να πάρει το αίμα του πίσω, με μία παράλληλη σέντρα πάρε βάλε για τον Καβάνι, όμως ο στράικερ της Παρί σημαδεύει το δοκάρι. Ο Έμερι στο 55’ ρίχνει τον Ντι Μαρία στο ματς αντί του Λούκας (ο Αργεντινός δεν ξεκίνησε λόγω ίωσης). Η Παρί κατάφερε τελικά στο 62’ να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ. Μια γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Κουρζάουα κατεβάζει με το κεφάλι στον Καβάνι κι αυτός με δεξί σουτ, βάζει το γκολ πρόκριση ουσιαστικά για την Παρί. Μάλιστα ο Ουρουγουανός λίγο αργότερα λίγο έλειψε να μειώσει σε 3-2, αλλά ο Τερ Στέγκεν τον σταμάτησε με το πόδι.
Κάπου εκεί άρχισε να καταλαγιάζει και η ορμητικότητα της Μπαρσελόνα, με τον Ινιέστα ν’ αφήνει τη θέση του στον Αρντά Τουράν, αλλά ήδη τα υπόλοιπα ατού των Καταλανών άρχισαν να ρίχνουν στροφές. Μάλιστα στο 85’ ο Ντι Μαρία χάνει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ για να μειώσει σε 3-2.
Έγκλημα και τιμωρία
Κι αφού δεν έγινε το 3-2, ο Νεϊμάρ έκανε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ το 4-1 για να δώσει ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Μαρκίνιος κάνει πέναλτι στον Σουάρες στο 89’ ο Νεϊμάρ το εκτελεί εύστοχα και το 5-1 φτάνει μια αναπνοή από την πρόκριση την Μπάρτσα στο 90’ Η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν μια ανάσα ακόμα και την έδωσε ο Σέρχι Ρομπέρτο μετά το γέμισμα του Νεϊμάρ, αφού πρόλαβε την έξοδο του Τραπ κι έκανε το 6-1 σε μια ανατροπή που θα μείνει στην Ιστορία!
Οι συνθέσεις: 
Μπαρσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς (84’ Αντρέ Γκόμες), Μπουσκέτς, Ινιέστα (66’ Αρντά Τουράν), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια (76’ Σέρχι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Ουμτιτί.
Παρί ΣΖ: Τραπ, Μενιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζάβα, Ραμπιό, Βεράτι, Ματουϊντί, Λούκας Μόουρα (55’ Ντι Μαρία), Καβάνι, Ντράξλερ (75’ Οριέ).
Σκόρερς: 3’ Σουάρες, 40’ αυτ. Κουρζάουα, 49’ πεν. Μέσι, 88’, 90’ πεν. Νεϊμάρ, 94’ Σέρχι Ρομπέρτο – 62’ Καβάνι
Κίτρινες κάρτες: Πικέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Νεϊμάρ, Σουάρες – Ματουιντί, Ντράξλερ, Καβάνι
Διαιτητής: Αϊτεκίν (Γερμανία)
Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης από Σπορ FM