Δελφάκης και Καραλιόλιος χάρισαν την πρόκριση στον Πλατανιά επί του ΠΑΣ

Για διατεταγμένη υπηρεσία φαίνεται ότι επέστρεψε ο Δελφάκης από το «ψυγείο» των διαιτητών. Ο «ρεφ» από την Αρκαδία εξετέλεσε το… «καθήκον» του και φυσικά και τον ΠΑΣ Γιάννινα με το τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι που υπέδειξε στο 113’ μέσω της ενδοσυνεννόησης που είχε με τον τέταρτο διαιτητή Καραλιόλιο, «κατάπιε» αμάσητο πέναλτι-μαρς στον Ζάιρο και δεν σεβάστηκε τίποτα, ούτε όταν ο ψυχωμένος ΠΑΣ ακόμα και με 10 προσπαθούσε να «πατήσει» τον Πλατανιά!
Σ’ ένα παιχνίδι που είχε καταπληκτικό ρυθμό, ήταν αμφίρροπο και αγωνιώδες, το διαιτητικό κουαρτέτο «χειρούργησε» χωρίς αναισθητικό τους Ηπειρώτες, που προσπάθησαν για μία «επική» πρόκριση με 10 παίκτες από το 65ο λεπτό, αλλά εκείνο είχε διαφορετική άποψη και ουσιαστικά χάρισε με το έτσι θέλω την πρόκριση στην ομάδα των Χανίων (τελικό σκορ 1-2).
Σε τέτοιο σημείο έφτασαν τα διαιτητικά όργια του Δελφάκη, που κατάφερε να ξεσηκώσει την ήρεμη κερκίδα των 500-600 φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα, που έβλεπαν την ομάδα τους να παλεύει αντρίκεια και ψυχωμένα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να στερείται των στοιχειωδών σφυριγμάτων. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που δεν δόθηκε σε κράτημα στον Ζάιρο (φωτό) και το πέναλτι στο 113’, είναι και οι πολλές κίτρινες κάρτες που φόρτωσε τον ΠΑΣ, η ανοχή στο σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων χωρίς αντίστοιχες τιμωρίες και τα ανάποδα φάουλ που έβγαζαν μάτια.

Καλύτερο ξεκίνημα από τον Πλατανιά
Η διαιτησία Δελφάκη μπορεί να διαμόρφωσε το τελικό 1-2, ωστόσο μένοντας αποκλειστικά στο αγωνιστικό σκέλος, έγινε ένα πραγματικά πολύ όμορφο παιχνίδι, παρότι ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΣ και έψαξαν πρώτοι το γκολ, για να «καθαρίσουν» την πρόκριση και να κάνουν «περίπατο» ως το τέλος. Χρειάστηκε η τύχη σε κεφαλιά του Μαραγκού στο δοκάρι στο 11’, αλλά και τα τρομερά αντανακλαστικά του Περιστερίδη σε κοντινό σουτ του Μπανάνα στο 10’, αλλά και στο τετ-α-τετ του Μανούσου στο 23’.
Η πρώτη μισή ώρα του ματς ουσιαστικά είχε χαθεί από τον ΠΑΣ, αλλά και πάλι δεν ήταν μακριά από το να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0). Έτσι από το 30’ η ομάδα του Γιάννη Πετράκη άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και στα τελευταία 6-7 λεπτά του α’ μέρους είχε αρχίσει να παίρνει τα ηνία, υποσχόμενη για καλύτερα πράγματα στην επανάληψη.

Ψυχωμένος ο ΠΑΣ
Στο β’ ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε αποφασιστικά να διεκδικήσει πλέον την πρόκριση και παρά την ατυχία να χαθεί ο Κοζορώνης με χτύπημα στο γόνατο από το 28’, η έμπνευση του Πετράκη να παίξει με δύο δημιουργικά χαφ, Γιάκο και Βιδάλ, έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να κυριαρχήσει πλήρως μέσα στο γήπεδο. Στο 49’, όμως, έρχεται η ανατροπή του Ζάιρο, στην οποία διαιτητής, αλλά και α’ βοηθός (Πετρόπουλος-Αρκαδίας) έκλεισαν τα μάτια. Στο 52’ όλη η ομάδα του ΠΑΣ ζήτησε χέρι αμυντικού και πάλι σε ενέργεια του Ζάιρο, φάση που το ριπλέι δείχνει να βρίσκει η μπάλα στο χέρι αμυντικού που στηρίζεται στο έδαφος, ενώ στο 59’ ο Κόντε από το σημείο του πέναλτι έπιασε έναν «κεραυνό», με τον Κοκκαλά να σώζει ενστικτωδώς. Εν τω μεταξύ ο ΠΑΣ είχε κλείσει τον Πλατανιά στα καρέ του και δεν τον άφηνε να περάσει ούτε το κέντρο!
Μια ανύποπτη φάση, όμως, στο 65’ άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα, όταν μία άστοχη έξοδος του Περιστερίδη είχε ως αποτέλεσμα ένα σουτ του Γιακουμάκη έξω από την περιοχή με κατεύθυνση στα δίχτυα, να αποκρουστεί με τα χέρια από τον Μπέριο. Ο αμυντικός του ΠΑΣ δεν είχε εκεί άλλη επιλογή και «θυσιάστηκε», προκειμένου να υπάρξει η πιθανότητα η ομάδα του να έχει μια δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση. Και πράγματι ο Μπέριος δικαιώθηκε για την επιλογή του να κάνει χέρι και να αποβληθεί, αφού ο Μανούσος από τα 11 βήματα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Περιστερίδη.
Ο ΠΑΣ συνέχισε με 10 παίκτες, παρ’όλα αυτά έβγαλε τρομερή ψυχή. Η πίεση συνεχίστηκε και με αριθμητικό μειονέκτημα, ο Πλατανιάς δυσκολευόταν να ακολουθήσει το ρυθμό της ομάδας του Πετράκη και φαινόταν θέμα χρόνου το γκολ. Όσοι το προέβλεπαν, επιβεβαιώθηκαν, μία φορά στο 80′ ο Ζάιρο προειδοποίησε αλλά το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, που δόθηκε με ευκολία από τον διαιτητή, αλλά στο 84’ η μαγική έμπνευση του Γιάκου για κάθετη πάσα με πλάτη στην εστία και με το τακουνάκι, ήταν ασίστ πάρε-βάλε στον Ζάιρο, ο οποίος νίκησε στο τετ-α-τετ τον Κοκκαλά και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.
Αν και ο ΠΑΣ συνέχισε την πίεσή του στα αντίπαλα καρέ και για δεύτερο γκολ, τελικά η παράταση δεν αποφεύχθηκε.

Ευκαιρία για το 2-0 και… «χειρουργείο»
Με το ξεκίνημα της παράτασης, ο Κόντε έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, όταν έπαιξε το 1-2 με τον Ζάιρο στο χώρο του κέντρου και έφυγε μόνος του σε αντεπίθεση, αλλά όταν έφτασε να πλασάρει από το σημείο του πέναλτι, σημάδεψε πάνω στα πόδια του Κοκκαλά.
Δεν φτάνει που ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση, άρχισαν να γίνονται πιο εμφανή τα προβλήματα των παικτών του Γιάννη Πετράκη. Ο Σκόνδρας και ο Βιδάλ ουσιαστικά είχαν βγει νοκ-άουτ, ο πρώτος μ’ ένα αιμάτωμα που αποκόμισε μεταξύ ισχίου και μέσης και ο δεύτερος από κράμπες, καθώς δεν είχε ξαναβγάλει περισσότερα από 30-40 λεπτά σ’ έναν αγώνα ως τώρα στη σεζόν. Άλλες αλλαγές δεν ήταν διαθέσιμες κι έτσι ο ΠΑΣ ήταν σαν να παίζει με 8. Ο Πλατανιάς προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή, με τον Κούτρη να σώζει σε δύο περιπτώσεις την άμυνα της «κυανόλευκης». Κι αφού ο Πλατανιάς δεν έβαζε γκολ ούτε με αίτηση, στο 113’ ο Σίγκνιεβιτς βούτηξε στη μεγάλη περιοχή. Αρχικά ο Δελφάκης έδειξε «παίζεται», αλλά ο τέταρτος πήρε τη φάση πάνω του και παρότι η «βουτιά» ήταν μπροστά στα μάτια του διαιτητή και θα μπορούσε να αγνοήσει τον Καραλιόλιο, με καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων γύρισε πίσω τη φάση και έδωσε πέναλτι! Το δεύτερο κερδισμένο πέναλτι του Πλατανιά στο ματς ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιορέντε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από το σημείο εκείνο και μετά, βέβαια, είχε κριθεί και η πρόκριση. Και πάλι όμως ο ΠΑΣ το κυνήγησε και είχε 2 τεράστιες ευκαιρίες με τον Κόντε στο 117’. Την πρώτη φορά από τη γωνία της μικρής περιοχής ο Ισπανός σούταρε, αλλά ο Κοκκαλάς είπε «όχι», ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ, ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ έπιασε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Κοκκαλάς με πέταγμα στη δεξιά πλευρά της εστίας του απέκρουσε.
Το ματς επιφύλαξε τελικά ένα ακόμα γκολ, με ωραία ενέργεια του Μανούσου, που στο 120’ σήκωσε την μπάλα με το αριστερό, εκτέλεσε από το ημικύκλιο της περιοχής με το δεξί και νίκησε τον Περιστερίδη, κάνοντας το 1-2. Έτσι ο Πλατανιάς δεν πήρε απλά την πρόκριση, αλλά έκανε σε διάστημα μίας εβδομάδας 2 νίκες, όσες δεν είχε κάνει σε όλη την προϊστορία των παιχνιδιών με τον ΠΑΣ.
Παρά τον αποκλεισμό του, ο ΠΑΣ αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το θεσμό, αλλά δυστυχώς και με πολλά προβλήματα, αφού ο Μπέριος λόγω κόκκινης κάρτας χάνει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οι Κοζορώνης και Σκόνδρας είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το Σάββατο και ο Βιδάλ είχε κράμπες και πολύ δύσκολα θα αντέξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Μόνο ο Μιχαήλ που έχει ράμματα στο κεφάλι θα καταφέρει να παίξει, έστω και με επίδεσμο. Πάλι καλά που ο κ. Πετράκης είχε προφυλάξει πολλούς παίκτες κι έτσι δεν θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές οι όποιες απουσίες υπάρξουν στο σημαντικό παιχνίδι που έρχεται.
ΠΗΓΗ: Super FM