Ο Ιμπραΐμοβιτς έσωσε τη Γιουνάιτεντ, 1-1 με Λίβερπουλ

Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Μάντσεστερ, με τον Ιμπραΐμοβιτς στο 84' να απαντά στο γκολ με πέναλτι του Μίλνερ και να σώζει την ομάδα του Μουρίνιο απ'την ήττα.
Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με γκολ στο 84' να διατηρεί αήττητους τους "Κόκκινους Διαβόλους".
Αυτό ήταν το 14ο τέρμα του Σουηδού, έτσι έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς τους Ντιέγκο Κόστα και Αλέξις Σάντσες, ενώ το σκορ είχε ανοίξει το στο 27' ο Τζέιμς Μίλνερ με πέναλτι, το οποίο έκανε ο Πογκμπά.

Η εξέλιξη του ντέρμπι
Αφού ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς λίγο έλειψε να σκοράρει με κόντρα (από Μινιολέ), ο Πολ Πογκμπά έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, αλλά λίγα λεπτά αργότερα έκανε ένα ανόητο πέναλτι.
Ο Γάλλος μέσος στην διεκδίκηση κεφαλιάς στην περιοχή της ομάδας του έκανε χέρι.
Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε φυσικά ο Τζέιμς Μίλνερ, νίκησε από τα 11 βήματα τον Νταβίντ Ντε Χέα και με τη 10η σερί εύστοχη εκτέλεσή του, άνοιξε το σκορ στο 27' για τη Λίβερπουλ.
Στο 33' ο Πογκμπά έπρεπε να αποβληθεί για... κεφαλοκλείδωμα στο Τζόρνταν Χέντερσον, αλλά ο διαιτητής δεν το είδε, η Γιουνάιτεντ εν συνεχεία κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής, το εκτέλεσε με δύναμη ο Ιμπραΐμοβιτς και απέκρουσε ο Μινιολέ.
Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος της Λιβέρπουλ και πριν το ημίχρονο (41') έκανε νέα σπουδαία επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Χένριχ Μχιταριάν.
Στο 55' ο Μαρσιάλ ξεκίνησε αντεπίθεση από αριστερά, μέσω του Ιμπραΐμοβιτς η μπάλα έφτασε στον Μχιταριάν που μπήκε από δεξιά στην περιοχή, δεν σούταρε, έκανε το γύρισμα στον Μαρσιάλ, ο οποίος προσπάθησε με "τακουνάκι" να σκοράρει, αλλά δεν βρήκε την μπάλα.
Από το ημίχρονο είχε περάσει στο ματς ο Ρούνεϊ και έγινε 17ος παίκτης (μη τερματοφύλακας) με 450 συμμετοχές στην Premier League, ενώ στο 65' ο Ζοζέ Μουρίνιο πέρασε τον Μάτα στο ματς αντί του Μαρσιάλ και στο 75' τον Φελαϊνί αντί του Νταρμιάν.
Εκτός του Πογκμπά στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να έχει αποβληθεί και ο Ρούνεϊ στο 70ό λεπτό για σκληρό φάουλ στον Μίλνερ, αλλά δεν είδε ούτε την κίτρινη κάρτα.
Αν και ο βοηθός διαιτητή έδωσε οφ-σάιντ, ο Ρούνεϊ ήταν σε κανονική θέση στο 82', σούταρε στην κίνηση και ο Μινιολέ έκανε νέα τρομερή επέμβαση με το πόδι, αλλά κατάφερε να αποτρέψει το 1-1 στο 84'.
Μετά από φάση διαρκείας ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ισοφάρισε με κεφαλιά από γύρισμα του Βαλένσια από δεξιά, αφού η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι από κεφαλιά του Φελαϊνί, μετά την σέντρα του Ρούνεϊ από δεξιά.
Μετά τους Πογκμπά και Ρούνεϊ, γλίτωσε αποβολή και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που είχε μία καλή ευκαιρία να "τελειώσει" το ματς στο δεύτερο ημίχρονο (πριν το γκολ του Ζλάταν δηλαδή), όπως και ο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος έχασε ευκαιρία και στις καθυστερήσεις.
Στο ντέρμπι αυτό για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός ο 18άχρονος δεξιός μπακ της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, λόγω τραυματισμού του Κλάιν. Είχε παίξει στην Premier League μόνο για 3 λεπτά (με Μίντλεσμπρο), ενώ έκανε καλή εμφάνιση.
ΠΗΓΗ: sport24.gr