Η παροιμιώδης αφέλεια του Γκαρίντσα!

Ο Μανουέλ Φρανσίσκο Ντος Σάντος, ή αλλιώς Γκαρίντσα, είναι ένας από του κορυφαίους παίκτες στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Μάλιστα είναι πάρα πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι ο αείμνηστος Βραζιλιάνος μέσος, ήταν καλύτερος και από τον Πελέ!
Ο Γκαρίντσα ήταν ένας απλός άνθρωπος, με ψυχή μικρού παιδιού, γεμάτος καλοσύνη και αθωότητα, που ένιωθε άσχημα όταν κάποιος τον επαινούσε. Σήμερα δεν θα αναφερθούμε σε κάποιο από τα αμέτρητα επιτεύγματα του Γκαρίντσα, που μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει 2 Μουντιάλ με τη Σελεσάο, αλλά σε μια αστεία ιστορία που καταδεικνύει την αφέλειά του.
Πάμε πίσω στο Μουντιάλ του 1958 στη Σουηδία, όταν σε ένα ρεπό της Βραζιλίας, ο Φέολα είχε δώσει άδεια στους παίκτες να κάνουν τη βόλτα τους εκτός ξενοδοχείου. Ο Γκαρίντσα είχε μπει σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και είχε αγοράσει ένα υπερσύγχρονο ραδιόφωνο, αξίας 100 δολαρίων, ποσό τεράστιο για την εποχή. Όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο ενθουσιασμένος, τον πλησίασε ο μασέρ της ομάδας, Μάριο Αμέρικο, και του είπε ότι τον είχαν πιάσει κορόιδο! "Μανέ τι θα το κάνεις αυτό όταν γυρίσουμε στη Βραζιλία; Αυτό παίζει μόνο Σουηδικά!" του είπε!
Ο Γκαρίντσα εκνευρίστηκε όταν "συνειδητοποίησε" την γκάφα του και θύμωσε ακόμα περισσότερο, όταν ο μασέρ συνέδεσε το ραδιόφωνο, του οποίου οι σταθμοί εξέπεμπαν μόνο στα Σουηδικά μιας και εκεί βρισκόταν! "Μη στεναχωριέσαι Μανέ", συνέχισε ο μασέρ, "θα στο αγοράσω εγώ για 40 δολάρια και έτσι θα περιορίσεις τη χασούρα". Όπως και έγινε...
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε ένα αφιέρωμα στον Βραζιλιάνο θρύλο: