Σούπερ Λιγκ: Ισόπαλο το ντέρμπι, νίκη της Ξάνθης στη Θράκη

Ισόπαλο με 2-2 έληξε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Άλλο ένα ντέρμπι, αυτό της Θράκης, ανάμεσα σε Ξάνθη και Πανθρακικό έληξε με νίκη της ομάδας του Λουτσέσκου με 1-0. Αναλυτικά:
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, καθώς Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 2-2, αποτέλεσμα που σαφώς συνιστά επιτυχία για τον «Δικέφαλο».
Οι γηπεδούχοι έχασαν έτσι την ευκαιρία να μειώσουν από την ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς και να παίξουν για την φτάσουν στο μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΟΚ με τον κερδισμένο βαθμό έπιασε στην τέταρτη θέση με τον Πανιώνιο, που παίζει αύριο στη Βέροια.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στα 49" το σουτ του Μπεργκ κόντραρε και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Βελλίδη, εν είδει... προειδοποιητικής βολής. Τελικά, με το χρονόμετρο να κυλά προς τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι άνοιξαν το σκορ.
Στο σημείο εκείνο ο Βλαχοδήμος «έκλεψε» από τον Χατζηισαΐα και βρήκε ωραία τον Σουηδό σκόρερ των «Πράσινων», ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη και με άψογο πλασέ στη δεξιά γωνία έκανε το 1-0, σημειώνοντας το 8ο γκολ στην καριέρα του απέναντι στον «Δικέφαλο».
Ουσιαστικά αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το γκολ οι γηπεδούχοι μείωσαν την πίεσή τους και επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να ανασάνει.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, δηλαδή με γκολ του Παναθηναϊκού. Στο 51ο λεπτό ο Βλαχοδήμος βρήκε στον κενό χώρο τον Καλτσά, ο οποίος με την ταχύτητά του άφησε πίσω την άμυνα του ΠΑΟΚ και με ωραίο πλασέ διπλασίασε για την ομάδα του.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ευτύχησε όμως να μειώσει γρήγορα και συγκεκριμένα μόλις πέντε λεπτά μετά το 0-2, με τον Τσίμιροτ.
Μια ανατροπή που ολοκληρώθηκε στο 67ο λεπτό, όταν ο Πέλκας έβαλε το πόδι όσο χρειάστηκε σε σουτ του Μουστακίδη για να αλλάξει πορεία στην τροχιά της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα του Στιλ για το 2-2 σημειώνοντας το τρίτο φετινό γκολ του, όλα εκτός έδρας.
Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο διάστημα που ακολούθησε ως τη λήξη δεν δημιουργήθηκε η μεγάλη ευκαιρία, με τον ΠΑΟΚ να τελειώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χαρίσης, για φάουλ στον Μαμούτε.
Ξάνθη-Πανθρακικός 1-0
Ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Ξάνθη, κι ας έπαιζε εκτός έδρας, όμως η νίκη πήγε στους γηπεδούχους που βρήκαν το γκολ για το τρίποντο στο 86ο λεπτό, καταδικάζοντας ουσιαστικά τους συντοπίτες της που παρέμειναν στους 14 βαθμούς.
Το ντέρμπι της Θράκης ήταν αποκαρδιωτικό στο πρώτο ημίχρονο, με το θέαμα να είναι ανάλογο. Αργός ρυθμός, πολλά λάθη, μηδέν αξιόλογες ευκαιρίες ήταν το σκηνικό, που εξόργισε σε κάποια στιγμή ακόμη και τον προπονητή της γηπεδούχου, Ραζβάν Λουτσέσκου.
Ουσιαστικά, η μοναδική φάση άξια αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα εν κινήσει σουτ του Ηλιάδη στο 44ο λεπτό, με την μπάλα να περνά περίπου ένα μέτρο πάνω από το δοκάρι του Ζαρόπουλου.
Εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, που άρχισε με δύο εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες. Στο 47΄ ο Νιέτο μπήκε στην περιοχή του Πανθρακικού από αριστερά και σούταρε αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 51΄ και σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Χασομέρης έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ζαρόπουλο στην απόκρουση του αγώνα!
Ο Πανθρακικός εξακολουθούσε να πατά καλύτερα στο χορτάρι των Πηγαδιών και στο 64΄ το σουτ του Ηλιάδη έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο επόμενο λεπτό η ομάδα της Κομοτηνής έχασε σπάνια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Στο 65΄, λοιπόν, από παραλίγο ολέθριο λάθος του Παπαστεριανού ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Χαβίτο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζαρόπουλος έκανε νέα σούπερ απόκρουση προκειμένου να κρατήσει το «μηδέν» για την ομάδα του, με τους φίλους της Ξάνθης να χειροκροτούν τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, σε μια πολύ ωραία στιγμή.
Τελικά το ματς κρίθηκε από το τραγικό σφάλμα του Αθανασιάδη στο 86΄. Ο γκολκίπερ του Πανθρακικού έκανε απίστευτα κακή έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ, βρήκε «αέρα» και ο Παπαστεριανός από κοντά απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.