Σκέψεις ακόμη και για αλλαγή έδρας του Euro 2016

Συγκλονισμένος είναι ο πλανήτης με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, με την UEFA να σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο αλλαγής της χώρας διεξαγωγής των τελικών του Euro 2016.
Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γαλλία, ήδη διεξάγονται τα μπαράζ πρόκρισης για τα τελευταία 4 «εισιτήρια», ωστόσο, μετά τα όσα έγιναν στην Ευρωπαϊκή χώρα το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου είναι πάρα πολύ πιθανό να φέρουν αρκετές αλλαγές ως προς την τελική φάση του τουρνουά.
Στο «Stade De France» επικράτησε ο απόλυτος πανικός την ώρα της διεξαγωγής του φιλικού ανάμεσα στη Γαλλία και στη Γερμανία και τα όσα ακολούθησαν έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις τάξεις της UEFA. Αξιωματούχοι της οποίας δεν κρύβουν ότι θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας των τελικών χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί το παραμικρό προς το παρόν.
Ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, μετά τα χθεσινά τραγικά γεγονότα τόνισε μεταξύ άλλων: «Λαμβάνονται πολλές προφυλάξεις, αλλά όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή. Για το Euro υπήρχε μία ανησυχία, η οποία από σήμερα είναι προφανώς ακόμα μεγαλύτερη».
Όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της Γαλλικής κυβέρνησης και τις διαβεβαιώσεις που θα παράσχει το επόμενο διάστημα προς την UEFA για το κατά πόσο μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλότητα του τουρνουά. Απομένουν περίπου έξι μήνες για τη διεξαγωγή της γιορτής του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα χρειαστεί να διασφαλίσεις την ασφάλεια πολιτών, φιλάθλων και αθλητών στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.