Γιατί στην Αθήνα δεν παίρνουν στα σοβαρά τον ΠΑΟΚ!

Στην Αθήνα υπάρχει ένας «αντιπαοκτσισμός». Έντονος, μάλιστα. Στην πραγματικότητα δεν είναι «αντιπαοκτσισμός», διότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ δεν θεωρούν ισάξιο αντίπαλό τους τον ΠΑΟΚ. «Έλα, μωρέ, ποιος ΠΑΟΚ...», αυτό λένε εδώ και χρόνια. Και με την αγωνιστική παρουσία του στο πρωτάθλημα η ομάδα της Βορείου Ελλάδος «δικαιώνει» την «απαξίωση» των «Νοτίων».
Αφήνουμε στην άκρη την εξωγηπεδική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ, της διοικήσεως του, των οργανωμένων φιλάθλων και των μήντια. Που μια ζωή κλαίνε, διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν την πουτάνα την Αθήνα που είναι κοντά στα κέντρα αποφάσεων. Μιλάμε για το τι ψάρια πιάνει η ομάδα στο γήπεδο.
Ξεκινάει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με γκέλα στην Τούμπα κόντρα στην προβληματική σήμερα Ξάνθη. Στα Γιάννενα διασύρεται από τον ΠΑΣ. Καμμία... έκπληξη για τους οπαδούς της κωλοαθήνας. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, λένε. Αυτός ήταν πάντα. Και τις προάλλες ο ΠΑΟΚ γλυτώνει την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον... Πανθρακικό. Μια ζωή ΠΑΟΚ, λένε. Αυτός που ξέρουμε.
Βεβαίως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει τον ουραγό Πανθρακικό. Όπως θα μπορούσε να χάσει, να φάει... κι άλλα γκολ εκτός από τα τρία. Πού είναι το περίεργο; ΠΑΟΚ είναι, λένε... πάντα.
Διαφωνώ! Δεν συμφωνώ με την οπαδική σκέψη των ομάδων του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Που δεν τον υπολογίζουν τον ΠΑΟΚ. Ο γάβρος για παράδειγμα. Όσο ισχυρός και να αισθάνεται πάντα φοβάται τον βάζελο, ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα πολύ κάτω του. Αυτός είναι, λένε, ο αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός, όχι η ΑΕΚ, πολύ περισσότερο δεν... βλέπουν τον ΠΑΟΚ.
Το ίδιο και ο βάζελος. Που είναι περισσότερο αντιολυμπιακός παρά παναθηναϊκός. Όπως, άλλωστε, ο ολυμπιακάκιας, πρώτα είναι αντιπαναθηναϊκάκιας.
Ξέρω αεκτζήδες που τον έχουν για «επαρχιακή» ομάδα τον ΠΑΟΚ. Στη ξεφτίλα. Και είπαμε. Ο ΠΑΟΚ δίνει κι αυτός το δικαίωμα να τον υποτιμούν.
Ποια είναι η διαφωνία μου. Είναι λάθος ο «αντιπαοκτσισμός». Ο ΠΑΟΚ εκφράζει Ελλάδα. Την Ελλάδα της προχειρότητας. Της απουσίας οργάνωσης. Η οπαδική αντιπαράθεση απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν αποκαλύπτει την αλήθεια σ' αυτή την ομάδα. Την αλήθεια της Ελλάδος. Του παραπόνου και της κλάψας. Όχι της δουλειάς. Ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη εξαρτάται από τους... άλλους, όχι απ' εμάς τους ίδιους.
Κι όμως! Ο ΠΑΟΚ είναι η Ελλάδα, περισσότερο από τις ομάδες της Αθήνας. Δεν έχει προκοπή η παοκάρα διότι αισθάνεται ότι δεν... την αφήνουν να πάρει το πρωτάθλημα.
ΠΗΓΗ: Αποδυτηριάκιας