Συνελήφθησαν οι Whyte και Green

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Rangers, Craig Whyte, και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Charles Green, έχουν συλληφθεί, στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο που έγιναν ιδιοκτήτες των Rangers το 2012.
Ο Green συνελήφθη όταν πήγε να δώσει εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα Livingston ενώ ο Whyte έχει τεθεί υπο κράτηση σε αστυνομικό τμήμα της Γλασκώβης.
Νωρίτερα είχε συλληφθεί στην Αγγλία κι ένας τρίτος άνθρωπος αναμεμειγμένος στην υπόθεση, ο πρώην συνδιαχειριστής των Rangers, David Whitehouse.
Και οι τρείς θα παρουσιαστούν σήμερα στο δικαστήριο της Γλασκώβης.
Ο 44χρονος Craig Whyte είχε αναλάβει τους Rangers το Μάιο του 2011 και τον επόμενο χρόνο ο σύλλογος μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Ο 62χρονος Charles Green ηγήθηκε της κοινοπραξίας που αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία των Rangers μετά την εκκαθάριση και ρευστοποίηση του συλλόγου. Ένα χρόνο αργότερα παραιτήθηκε ενώ κατηγορήθηκε ότι συνεργαζόταν με τον Craig Whyte.
Ο 50χρονος David Whitehouse δούλευε για την Duff and Phelps, που είχαν αναλάβει τη διαχείριση του συλλόγου και κατηγορείται κι αυτός για την εξαγορά του συλλόγου το 2012 και συνελλήφθη από άντρες της υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος.