Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό η Αργεντινή, "σκόρπισε" 6-1 τη Παραγουάη!

«Άστραψε και βρόντηξε» η Αργεντινή στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα με την ατυχή Παραγουάη, την οποία συνέτριψε 6-1 (3 γκολ με 3 ασίστ του Μέσι) και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής απέναντι στη Χιλή.
Η «Αλμπισελέστε» του Χεράρδο Μαρτίνο έδωσε μοναδική παράσταση, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια και πείθοντας ότι τη δεδομένη περίοδο είναι μάλλον η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη.
Ο Μάρκος Ρόχο άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι, ενώ οι Αργεντίνοι έφτασαν στο 2-0 στο 27΄ με διαγώνιο σουτ του Χαβιέ Παστόρε.
Ο Λούκας Μπάριος μείωσε για την «Αλμπιρόχα» στο 43΄, από μεγάλο λάθος της αντίπαλης αμυντικής γραμμής και συγκεκριμένα του Νίκολα Οταμέντι, αλλά δεν χρειάστηκε παρά ένα δεκάλεπτο στην επανάληψη για να κρίνει το παιχνίδι.
Στο 47΄ ο Άνχελ Ντι Μαρία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1, ύστερα από ασίστ του Παστόρε κι έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος έκανε το 4-1 με κοντινό πλασέ.
Η Αργεντινή έκανε πια ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο Σέρχιο Αγουέρο στο 80΄ και ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 83΄ να βάλουν επίσης τη δική τους «πινελιά» στο εμφατικό 6-1.
ΑΠΕ-ΜΠΕ