Στην Άρσεναλ ο Τσεχ

Η Άρσεναλ αποτελεί το νέο σταθμό στη μεγάλη καριέρα ενός σπουδαίου τερματοφύλακα, όπως είναι ο Πετρ Τσεχ. Ύστερα από παραμονή 11 χρόνων στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και περισσότερες από 400 συμμετοχές με την Τσέλσι, ο 33χρονος Τσέχος διεθνής άλλαξε συνοικία αλλά όχι και πόλη, αφού θα παραμείνει στο Λονδίνο.
Ο Τσεχ έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ μετρά 114 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, δηλαδή μόλις τέσσερις λιγότερες από το απόλυτο ρεκόρ του Κάρελ Πομπόρσκι.
«Ο Πετρ Τσεχ είναι παίκτης που εκτιμώ εδώ και πολύ καιρό και είμαι πολύ ικανοποιημένος που αποφάσισε να έρθει στην ομάδα μας. Έχει αποδείξει εδώ και αρκετές σεζόν ότι είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και θα προσθέσει τρομερή ποιότητα στην ομάδα μας» υπογράμμισε ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.
Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής, που πέρυσι έμεινε στη «σκιά» του Τιμπό Κουρτουά αλλά στους «Κανονιέρηδες» προορίζεται για βασικός, δήλωσε «πολύ ενθουσιασμένος (...) και δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσουμε την προετοιμασία. Αγαπώ τις προκλήσεις. Όταν ο Βενγκέρ μου μίλησε για τους στόχους της ομάδας και το πως με έβλεπε ως μέλος της ομάδας, η απόφασή μου έγινε ξεκάθαρη».
ΑΠΕ-ΜΠΕ