Σκέφτονται χειμερινή διακοπή στη Σκωτία

Γράφει ο Μάνος Κασσωτάκης από το betdiamonds.gr
Η χειμερινή διακοπή ενδέχεται να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο της Σκωτίας και πιθανότατα θα εφαρμοστεί στη σεζόν 2016-17.
Ο βαρύς χειμώνας στη Σκωτία προκαλεί πολλές αναβολές, είναι όμως γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι ήδη βεβαρυμένο και πολλοί παίκτες παίρνουν μόλις δύο εβδομάδες διακοπών, μακριά από τις συλλογικές και διεθνείς υποχρεώσεις τους.
Ιδιαίτερα ανήσυχος με την προοπτική αυτή εμφανίζεται ο τεχνικός της Aberdeen, Derek McInnes, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές της μεγάλης κατηγορίας παίζουν ήδη ποδόσφαιρο το καλοκαίρι. Η ομάδα του θα δώσει τα πρώτο επίσημο ματς της την Πέμπτη κόντρα στην KF Shkendija στα Σκόπια.
“Με το που τελειώνει η σεζόν, έρχονται τα διεθνή παιχνίδια, μετά τα προκριματικά του Europa League κι η μία σεζόν πέφτει πάνω στην άλλη” λέει ο McInnes τονίζοντας: “Είναι άδικο για τους παίκτες, είναι σα να έχουμε δύο σεζόν στη σειρά”.
O τεχνικός της Aberdeen αναφέρθηκε και στην εθνική Σκωτίας.
“Ξέρω ότι για την εθνική ομάδα ήταν σημαντικό –στα μάτια του Gordon Strachan– ότι δώσαμε την ευκαιρία στην εθνική να πάρει αποτέλεσμα στο ματς με την Ιρλανδία, παρατείνοντας το πρωτάθλημα. Υπάρχει όμως το Euro τον επόμενο χρόνο, ενώ θα μπορούμε να δώσουμε μέχρι και 7 ματς τον Αύγουστο έχοντας και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν ξέρω καν πότε θα ξεκινήσει του χρόνου το πρωτάθλημα και δεν υπάρχει καιρός για ξεκούραση για τους παίκτες που παίζουν στις εθνικές ομάδες ή στα κύπελλα Ευρώπης”.
O McInnes παραδέχθηκε ότι δεν έχει τις λύσεις, πιστεύει ότι ο Ιανουάριος είναι ιδανικός για μια διακοπή, όμως το πρόγραμμα θα φορτωθεί με επιπλέον αγώνες και -με δεδομένο το Euro που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο- πολλοί παίκτες δε θα ξεκουραστούν καθόλου, αφού θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί των ευρωπαϊκών κυπέλλων και οι προετοιμασίες των ομάδων.
Έτσι κι αλλιώς όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι, αλλά και το επόμενο δείχνει να είναι …καυτό για τις ομάδες της Σκωτίας.