Σελεμανί: "Η Γερμανία πήρε με εξαγορά ψήφων το Μουντιάλ του 2006"

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κονγκό, Ομάρ Σελεμανί, κατήγγειλε ότι η Γερμανία πήρε με δόλιο τρόπο το Μουντιάλ του 2006.
Οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα που έγιναν και γίνονται στη FIFA διαδέχονται το ένα το άλλο και έχουν πάρει χαρακτήρα ντόμινο το οποίο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το που θα σταματήσει.
Η FIFA ανακοίνωσε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε με βάση "το άρθρο 83 παράγραφος 1" του Κώδικα ηθικής της Ομοσπονδίας να απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε 11 στελέχη της, τα οποία εμπλέκονταν με την υπόθεση.
Το πρωί της Παρασκευής 29/05, ήρθε η σειρά του Ομάρ Σελεμανί. Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κονγκό, σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με την ανάληψη του Μουντιάλ του 2006 από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε οι Γερμανοί πήραν παράνομα την ψήφο της Ωκεανίας πληρώνοντας για αυτό. "Η Γερμανία αγόρασε τη ψήφο της Ωκεανίας παράνομα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ" ήταν τα χαρακτηριστικό του σχόλιο.
Την ίδια ώρα πάντως ο Ομάρ Σελεμανί τονίζει πως ο Ζεπ Μπλάτερ είναι αθώος και δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα γίνονται.
ΠΗΓΗ: sport24.gr