Η Άρσεναλ το Κύπελλο Αγγλίας

Με τίτλο έκλεισε τη χρονιά η Άρσεναλ στην Αγγλία, καθώς αναδείχθηκε Κυπελλούχος συντρίβοντας στον τελικό του Γουέμπλεϊ την Άστον Βίλα με 4-0.
Οι «Κανονιέρηδες» υπερασπίστηκαν επιτυχώς τον τίτλο που είχαν κατακτήσει και πέρυσι φτάνοντας συνολικά στα 12 τρόπαια στη διοργάνωση, άφησαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 11 και είναι από σήμερα ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού στον πλανήτη.
Η Άρσεναλ ήταν εξαιρετική, περιόρισε σε ρόλο κομπάρσου την αντίπαλό της από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ με τον Θίο Γουόλκοτ στο 40ό λεπτό και λύθηκαν τα πόδια των παικτών της, το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόλογος για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που έφτασε στο 2-0 με τον Αλέξις Σάντσες στο 50΄, με τον Περ Μερτεσάκερ να ανεβάζει το σκορ στο 62΄ και τον Ολιβιέ Ζιρού να το διαμορφώνει στο τελικό 4-0, στις καθυστερήσεις.
Να σημειωθεί ότι με τη νίκη της Άρσεναλ η Σαουθάμπτον κέρδισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κι έτσι θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ