Ένας χρόνος χωρίς τον Τίτο Βιλανόβα

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που ο Τίτο Βιλανόβα "έφυγε" από κοντά μας. Στις 25 Απριλίου 2014 η Βαρκελώνη θρηνούσε, η Καταλωνία θρηνούσε, η Ευρώπη θρηνούσε, το ποδόσφαιρο θρηνούσε.
Μετά από 2 χρόνια μάχης με τον καρκίνο, ο Τίτο Βιλανόβα, στα 45 του, έχασε τη μάχη σκορπώντας θλίψη απανταχού. Μαχητής ως το τέλος ο πρώην προπονητής της Μπαρσελόνα. Διεγνώσθη με καρκίνο στην παρωτίδα τον Νοέμβριο του 2011 και αφού αρχικά τον ξεπέρασε, μετά από ένα χρόνο η επάρατη νόσος του χτύπησε ξανά τη πόρτα. Έφτασε να προπονεί την ομάδα μέσω υπολογιστή όταν βρισκόταν στην Αμερική για εξετάσεις και θεραπεία. Ακόμη και όταν η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί αυτός ήταν πλάι στην ομάδα, την μεγάλη του αγάπη. Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση ήταν αρκετά άσχημη, μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Quirón της Βαρκελώνης όπου τελικά εξέπνευσε...
Η Μπαρσελόνα φυσικά δεν τον ξέχασε. Όπως όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι δεν ξεχνούν τα παιδιά τους. Ετοίμασε ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στον Τίτο Βιλανόβα, και μέσα σε 90" οι άνθρωποι της ομάδας θυμίζουν ορισμένες από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής του Τίτο στο Κάμπ Νου, αλλά και στο προπονητικό κέντρο των Καταλανών.