Σταμάτησε ο Ρικέλμε

Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 36 ετών έχοντας πίσω του μια σπουδαία καριέρα. Ο 36χρονος Αργεντίνος σούπερ σταρ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN.
Ο Ρικέλμε ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπόκα Τζούνιορς και έπειτα μετακόμισε στη Μπαρσελόνα, ενώ έχει αγωνιστεί και τρία χρόνια στη Βιγιαρεάλ. Το 2008 επέστρεψε στην Αργεντινή για να ξαναπαίξει στην Μπόκα Τζούνιορς ενώ πέρσι μετακόμισε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς.
Φορώντας τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, τρία Κόπα Λιμπερταδόρες και ένα Κύπελλο Σουνταμερικάνα.
Τέλος υπήρξε 51 φορές διεθνής και σκόραρε 17 γκολ για λογαριασμό της Εθνικής Αργεντινής.
«Αποφάσισα να μην ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Από τώρα θα είμαι ένας φίλαθλος και θα "υποφέρω" από τις εξέδρες των γηπέδων. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την καριέρα μου μέχρι σήμερα», δήλωσε  ο Ρικέλμε και πρόσθεσε: «Απόλαυσα το ποδόσφαιρο στο μέγιστο βαθμό. Ελπίζω να συνέβη το ίδιο και με τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε. Προσπάθησα για το καλύτερο. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τους οπαδούς της Μπόκα, της Αργεντινής, της Βιγιαρεάλ και της Μπαρσελόνα».