Προβάδισμα πρόκρισης η Μπαρσελόνα επί της Ατλέτικο

Ένα γκολ του Λιονέλ Μέσι, το τέταρτο του Αργεντίνου σούπερ σταρ στους δύο τελευταίους αγώνες της Μπαρσελόνα, έκρινε το σούπερ ντέρμπι των προημιτελικών στο Κύπελλο Ισπανίας ανάμεσα στους «Μπλαουγκράνα» και την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο Καμπ Νου, που έληξε 1-0.
Οι Καταλανοί πήραν έτσι το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, αφού στη ρεβάνς του «Βιθέντε Καλδερόν» την επόμενη Τετάρτη (28/01) οι «Ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε θα πρέπει να νικήσουν με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ για να αφήσουν εκτός τους αντιπάλους τους.
Το πιο σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει ωστόσο από τον αγώνα είναι ότι το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε έχει πάρει τον «αέρα» των Μαδριλένων, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες είχε προηγηθεί το 3-1 στο πρωτάθλημα, απέναντι στην ομάδα που πριν από εκείνο το παιχνίδι δεν είχε χάσει στα έξι τελευταία ματς από την Μπαρσελόνα!
Η Ατλέτικο επέλεξε να αγωνιστεί αμυντικά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο μάλλον το παράκανε, αφού η κατοχή μπάλας έφτασε στο 70% για τους γηπεδούχους, που βρήκαν πάντως κλειστούς όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Γιαν Όμπλακ.
Το πολύ «κλειστό» αυτό παιχνίδι είχε φτάσει στο 83ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Γκονζάλες Γκονζάλες καταλόγισε (οφθαλμοφανές) πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χουανφράν επί του Σέρχιο Μπουσκέτς. Ο Μέσι στήθηκε στα 11 μέτρα, ο Όμπλακ απέκρουσε την αρχική εκτέλεση αλλά με δεύτερη προσπάθεια μετά το ριμπάουντ ο Αργεντίνος έγραψε την Ιστορία της αναμέτρησης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ