Ήττα και από τη Σερβία η Εθνική

Με κακή ψυχολογία και χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό για ακόμη ένα παιχνίδι, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ηττήθηκε και στον φιλικό αγώνα των Χανίων από τη Σερβία, με 2-0, φτάνοντας στις έξι συνεχείς αναμετρήσεις χωρίς νίκη, αφού η τελευταία επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος καταγράφηκε στις 25 Ιουνίου 2014 εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Στο γήπεδο των Περιβολίων εμφανίστηκε πάλι μια αγχωμένη, χωρίς ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ομάδα, ένα σύνολο που απλά προσπαθούσε να μη δεχθεί γκολ χωρίς να μπορεί να απειλήσει, αφού δεν είχε ενέργεια, φαντασία και ανάπτυξη, με παίκτες νευρικούς, που έφτασαν σε σημείο να εκνευριστούν ακόμη και μεταξύ τους, όπως φάνηκε στην άσχημη ενέργεια του Κονέ να απωθήσει τον Μανιάτη, όταν εκείνος προσπάθησε να τον ηρεμήσει.
Οι φάσεις έλειψαν στο πρώτο 45λεπτο, με την ελληνική ομάδα να έχει να επιδείξει ένα άστοχο μακρινό σουτ του Μανιάτη. Οι Σέρβοι απείλησαν στο 38΄ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τόσιτς που απέκρουσε ο Γλύκος, ενώ στο 44΄ ο Έλληνας τερματοφύλακας επενέβη εκ νέου στο πλασέ του Πέτροβιτς από πλάγια.
Σαφώς καλύτερο το θέαμα στην επανάληψη, καθώς ο ρυθμός ανέβηκε και στο 50΄ ο Στοΐκοβιτς αναγκάστηκε σε δύσκολη απόκρουση στη γωνία του, στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Τελικά στο γκολ έφτασαν οι Σέρβοι στο 60΄ με κεφαλιά του Πέτροβιτς, που σηκώθηκε ανενόχλητος για κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά.
Η «απάντηση» των διεθνών ήταν ένα επικίνδυνο συρτό σουτ που εξουδετέρωσε πέφτοντας στη δεξιά γωνία του ο Σέρβος τερματοφύλακας (63΄), για να πράξει το ίδιο ο Γλύκος στην απέναντι εστία σε προσπάθεια του Τζούρισιτς, στο 70ο λεπτό. Η τελευταία ευκαιρία της Εθνικής για να φτάσει στην ισοφάριση χάθηκε στο 86΄, με την κεφαλιά του Μάνταλου να φεύγει ελάχιστα άουτ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με καταπληκτικό σουτ ο Γκούντελι από τα 25 μέτρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ