Στην Ιταλική Βουλή η συνέχεια του ντέρμπι Γιουβέντους-Ρόμα

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον το χθεσινό ντέρμπι του Καμπιονάτο ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Ρόμα, που βρήκε νικήτρια τη «Βέκια Σινιόρα» με 3-2 αλλά την ομάδα της πρωτεύουσας να έχει κινήσει «γη και ουρανό» κατά των αποφάσεων του διαιτητή Τζανλούκα Ρόκι. Ο ρέφερι από τη Φλωρεντία υπήρξε πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, σφυρίζοντας τρία πέναλτι, μοιράζοντας δύο κόκκινες κάρτες και αποβάλλοντας τον τεχνικό της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.
«Θα καταθέσω ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και θα κάνω καταγγελία στην Consob (Εθνική Επιτροπή για τις Επιχειρήσεις και το Χρηματιστήριο) μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στη διάρκεια του αγώνα Γιουβέντους-Ρόμα» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάρκο Μίκολι.
«Υπενθυμίζω ότι Ρόμα και Γιουβέντους είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, κατά συνέπεια τα απίστευτα διαιτητικά λάθη εκτός του ότι νοθεύουν το πρωτάθλημα και υπονομεύουν την αξιοπιστία της χώρας, επηρεάζουν επίσης την απόδοση της τιμής της μετοχής» πρόσθεσε.
«Γι΄ αυτό, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα καλέσω τον υπουργό Παντόαν και την Consob να διευκρινίσουν κατά πόσο μπορούν να υπάρξουν αδικήματα κατά των κανονισμών, που φέρουν σε μειονεκτική θέση και τιμωρούν τους αθώους μετόχους» συμπλήρωσε ο Μίκολι.
Ο Ιταλός πολιτικός έδωσε άλλη μία διάσταση στον αγώνα του Τορίνο, πέραν της αθλητικής. «Πιστεύω ότι το χθεσινό παιχνίδι, το οποίο μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο, έδωσε μια κακή εικόνα της χώρας. Η αξιοκρατία και η ποιότητα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα έναντι των εσφαλμένων αποφάσεων» είπε.
«Είμαι σίγουρος ότι οι ξένοι επιχειρηματίες αποστρέφουν το πρόσωπό τους εξαιτίας κυρίως αυτής της αυθαιρεσίας και της έλλειψης βεβαιότητας όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων, κάτι που είναι απολύτως αδιανόητο σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου. Στη Ρόμα υπάρχει ο Αμερικανός Παλότα που συνεχίζει να επενδύει στην Ιταλία. Ας ελπίσουμε ότι χθες δεν είδε το παιχνίδι. Ή, τουλάχιστον, ότι το ξέχασε βιαστικά» κατέληξε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ