Μουρίνιο, θα σε βάλουν στη μέση για τα καλά φέτος!

Μη σας γελάει η φωτογραφία που δείχνει τρία φιλαράκια να βολτάρουν λέγοντας τα και χαμογελώντας. Είναι από το μακρινό παρελθόν. Τότε που οι δύο εξ αυτής ήταν ποδοσφαιριστές και ο μεσαίος μεταφραστής στην Μπάρσα. Από τότε κύλισε πολύ νερό στ' αυλάκι. Τα χρόνια πέρασαν και οι τρεις του στιγμιοτύπου προχώρησαν κι έγραψαν την ιστορία τους ο καθένας στο ποδόσφαιρο. Ο τρίτος δεξιά μάλιστα της παρέας δημιούργησε σαν προπονητής μια ομάδα που έπαιξε το ηδονικότερο ποδόσφαιρο που είδε ποτέ ο πλανήτης.
Ο μεσαίος προήχθη κι αυτός σε προπονητή, είχε επιτυχίες, αλλά χωρίς να σημαίνουν ένα κομβικό σημείο στο ποδόσφαιρο, μια επανάσταση όπως ο προηγούμενος. Ο αριστερά ακραίος της συντροφιάς έγινε κι αυτός προπονητής, είχε αμφίβολα έως αρνητικά αποτελέσματα στις ομάδες που δούλεψε, αλλά τώρα ανέλαβε εκείνη την ομάδα από την οποία και η φωτογραφία τα παλιά εκείνα χρόνια.
Αλλά ας αφήσουμε το ανώνυμο του πράγματος και ας μιλήσουμε για τους Λούτσο, Μου και Πεπ και τη συνύπαρξή τους φέτος στην Ευρώπη. Ήδη συνυπήρξαν στο φόρουμ προπονητών που έλαβε χώρα στη Νιόν τις τελευταίες μέρες. Είναι μια νέα πραγματικότητα αυτή η τριάδα προπονητών φέτος σε Μπάρσα, Τσέλσι και Μπάγερν. Και οι τρεις ξεκινούν τη χρονιά με ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι όσο αφορά την καριέρα τους, όχι μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να προκύψει φέτος και στο συνέδριο προλείαναν το έδαφος ακόμα και κυριολεκτικά. Γιατί όπως λέει το ρεπορτάζ έγινε μεγάλος τσαμπουκάς μεταξύ Πεπ και Μου όσο αφορά το θέμα του ποτίσματος του χόρτου πριν τους αγώνες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Θα θυμάστε από τη θητεία του Πεπ στην Μπάρσα τα παράπονά του για τα ξερά γήπεδα συμπεριλαμβανομένου και του Μπερναμπέου. Οι δύο προπονητές διαφώνησαν έντονα και η κόντρα συνεχίστηκε και μετά τις εργασίες του φόρουμ τη συγκεκριμένη μέρα, τόσο που ο πολύς και όχι μόνο Μου, δε φωτογραφήθηκε στο τέλος με τους άλλους προπονητές του συνεδρίου.
Θα καλοπεράσει φέτος ο Μου από τα παλιά φιλαράκια του. Θα τον βάλουν στη μέση και θα τον περιποιηθούν καταλλήλως. Τον ξέρουν άλλωστε πια καλά. Ξέρουν τι κουμάσι είναι. Ξέρουν τι μεγάλος άνθρωπος και προπονητής είναι... Ξέρουν πόσο σέβεται τους συναδέλφους του, ξέρουν ότι το μόνο που σέβεται κι αυτό που θέλει να περιστρέφεται ο κόσμος είναι το τομάρι του. Και τον ξέρει καλά και ο Λούτσο. Ξέρει ότι αυτά που είπε γι' αυτόν ο Μου στη Νιόν ήταν ένα ξεφτιλισμένο, γλείφτικο λογύδριο για να του κάνει τα γνωστά του mind games. Αλλά δεν τσιμπάει ο Λούτσο. Παρέμεινε σιωπηλός και θα μιλήσει η Μπάρσα γι' αυτόν... Προσέξτε δηλώσεις που δείχνουν το γνωστό ποιόν του ανθρώπου. ''Αγαπημένος μου παίκτης ο Ενρίκε '', προσέξτε, παίκτης. Για την ιδιότητά του σαν προπονητής είπε ότι τον ρώτησε αν απολαμβάνει την προπόνηση (σημ. ο Ενρίκε είναι προπονητής αρκετά χρόνια ήδη) και ότι επιθυμεί να απολαμβάνει την προπόνηση, να είναι ευτυχισμένος και να ασκεί την προπονητική πολύ καλά. Θα το κάνει Μου και θα είναι πολύ καλά, όπως κι εμείς. Για σένα δεν ξέρω.
Ό, τι πιο ψεύτικο, πέτσινο, υποκριτικό, σιχαμένο στον κόσμο της προπονητικής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι ο Μουρίνιο. Νομίζει κανείς απ' αυτές τις δηλώσεις ότι σέβεται την Μπάρσα και τον προπονητή της, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή δείχνει το αληθινό, βρωμερό του πρόσωπο. Δε χρειάζεται ν' αναφέρω τα πάμπολλα παραδείγματα που το αποδεικνύουν. Και ήδη φέτος αισθάνεται στριμωγμένος και στη μέση. Ο Πεπ τον στόλισε στο φόρουμ, τον έκανε ρόμπα για τις αλητείες που έκανε στα παιχνίδια με την Μπάρσα, να σκάβει το γήπεδο της Τσέλσι το 2006 ή να ρίχνει άμμο στο γήπεδο της Ίντερ το 2010. Και ο Λούτσο δε μιλάει, αλλά ξέρει να τον βάλει μεγαλοπρεπώς στη θέση του όταν καφρίσει, γιατί θα το κάνει. Αλλά και ο ίδιος ο Μου γνωρίζει ότι φέτος τα πραγματικά φιλαράκια της φωτογραφίας, οι δυο στην άκρη θα τον βάλουν μια χαρά στη μέση και θα τον γλεντήσουν μέσα κι έξω απ' τα γήπεδα.
ΠΗΓΗ: Barcelonismo.gr