Με τη Σενιέρα η Μπαρσελόνα το Σάββατο;

Η Μπαρσελόνα θα επιδιώξει να παίξει με την «Καταλανική» εμφάνιση κόντρα στην Μπιλμπάο, προς τιμήν της 300ής επετείου από την πτώση της Καταλωνίας. Η φετινή εθνική εορτή της Καταλωνίας (11 Σεπτεμβρίου) είναι ξεχωριστή, αφού συμπληρώνονται 300 χρόνια από την ημέρα που η επαρχία μας έπεσε στα χέρια των Βουρβόνων.
Η Μπάρσα θέλει να τιμήσει αυτή την περίσταση και ζήτησε, επισήμως πλέον, από την Ισπανική Λίγκα να φορέσει την Senyera στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (Σάββατο 13/09, 17:00), παρότι είναι η τρίτη εμφάνιση και δεν την έχει δηλώσει στο πρωτάθλημα.
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο διεμήνυσε στην Μπάρσα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και δέχεται να αγωνιστεί με την δεύτερη εμφάνισή της, την πράσινη, προκειμένου να μην υπάρξει μπέρδεμα με τα χρώματα.
Πέρυσι η Senyera ήταν η δεύτερη επίσημη εμφάνιση και, κατά σύμπτωση, η Μπάρσα την φόρεσε στο «Σαν Μαμές» κόντρα στην Αθλέτικ, στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.
Η Μπάρσα περιμένει την απάντηση των ποδοσφαιρικών Αρχών και ελπίζει ότι θα ανάψουν το «πράσινο φως», ώστε να μην καταστεί αναγκαία και η συναίνεση του διαιτητή της αναμέτρησης, Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (του συνδέσμου Ανδαλουσίας).
ΠΗΓΗ: Blaugrana.gr