Πιστοποιητικό ΕΕΑ: Μύθοι και πραγματικότητα για τον ΠΑΣ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) κατόπιν χθεσινής συνεδρίασής της, έλαβε την απόφαση να μη χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΕ Κασσιόπη, ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΕ Πανιώνιο. Επειδή μετά από τη δημοσιοποίηση της απόφασης έχει ξεκινήσει διασπορά τρομολαγνείας, καταστροφολογίας και ένα κυνήγι μαγισσών και εντυπώσεων, το Campion.gr έψαξε το θέμα αναζητώντας έγκυρες πηγές και σας παρουσιάζει την κατάσταση στον ΠΑΣ Γιάννινα ως έχει.
Κατ' αρχήν ήταν αναμενόμενη η μη χορήγηση πιστοποιητικού. Και αυτό διότι με την επιβολή προστίμου από την εφορία τον Μάιο στον ΠΑΣ, οι λογαριασμοί της ΠΑΕ έχουν μπλοκαριστεί και η εισροή εσόδων σε αυτούς είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη. Έτσι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στερείται ενημερότητας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. 'Ένα πρόβλημα όμως που είναι προσωρινό, καθώς άμεσα το χρέος θα μπορεί να ρυθμιστεί σε 100 δόσεις σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που είναι στην βουλή.
Ακολούθως, η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει (21/08), θα λάβει υπόψιν της τη ρύθμιση και θα δοθεί παράταση ενός μήνα για τη τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων. Εάν και πάλι υπάρχει πρόβλημα, τότε θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο.
Να σημειωθεί ότι αυτό είχε γίνει και πέρυσι και με μία ομάδα από τις λεγόμενες μεγάλες, που δεν πλήρωνε καν τα πρόστιμα, συμμετείχε κανονικά στο πρωτάθλημα και αδειοδοτήθηκε επίσης κανονικά. 
Όπως καταλαβαίνουμε η δημιουργία εντυπώσεων περί υποβιβασμού, τιμωρίας, η ρίψη της διοίκησης της ομάδας στον λάκκο με τα θηρία αποτελεί όνειρο (κυριολεκτικά!) θερινής νυκτός. 
Απορίας άξιον και ελληνικό φαινόμενο είναι η αδειοδότηση (πρωτοβάθμια κιόλας) της ΠΑΕ ΟΦΗ και ταυτόχρονα μη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ...