«Εγώ ζήτησα από τον Ντελ Μπόσκε να μην με καλέσει»

Ο Ζεράρ Πικέ αποκάλυψε τον λόγο της μη κλήσης του στην Εθνικής Ισπανίας – Ντάνι Άλβες: «Όταν υπάρχουν περισσότεροι παίκτες στην περιοχή, οι σέντρες αποκτούν νόημα»
Πειστική, αν μη τι άλλο, η πρώτη εμφάνιση του Ζεράρ Πικέ στη φετινή περίοδο. Ο κεντρικός αμυντικός της Μπάρσα αποκάλυψε πως ζήτησε ο ίδιος από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να μην τον καλέσει για τα ματς της Εθνικής Ισπανίας με Γαλλία (φιλικό) και ΠΓΔΜ (προκριματικά Euro2016). Ο λόγος;
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντελ Μπόσκε την χειρονομία που είχε μαζί μου γιατί του ζήτησα, προσωπικά, να μην με υπολογίζει γιατί είχα ακόμα κάποιες ενοχλήσεις. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την απόφασή του» τόνισε ο «Γκέρι» ο οποίος, αναφερόμενος στο ματς, επισήμανε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινήσαμε με έξι βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Έχουμε εξαιρετικές εντυπώσεις».
Ο Πικέ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Λουίς Ενρίκε λέγοντας πως «μου δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν», εστίασε στην σημασία της νίκης επί της Βιγιαρεάλ, επειδή «το «Μαδριγάλ» είναι μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, αλλά βάλαμε πολλή ένταση, επανακτώντας την μπάλα στα 3/4 του γηπέδου και αυτό προκάλεσε το ότι είχαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Ήμασταν ανώτεροι».
Ο Ντάνι Άλβες, από την πλευρά του, υποστήριξε πως «πρέπει να ξέρεις να υποφέρεις», παραδεχόμενος ότι το στιλ παιχνιδιού του Λουίς Ενρίκε, τον ευνοεί ως ποδοσφαιριστή, αφού του επιτρέπει να προωθείται περισσότερο. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έκανε συνολικά 18 (!) σέντρες, είπε σχετικά πως «οι σέντρες έχουν νόημα μόνο αν υπάρχουν παίκτες για να πάρουν την προσπάθεια. Αν όχι, είναι άχρηστες. Με περισσότερο κόσμο στην περιοχή, είναι πιο εύκολο να βρεις προσπάθειες. Θέλω να βελτιωθώ».
Όσο για την άδικη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στο πρώτο ημίχρονο, ύστερα από καθαρό φάουλ του Τζάουμε Κόστα, τόνισε πως «μου έβγαλαν την κίτρινη όταν εγώ δεν μιλούσα μαζί του (σ.σ. με τον διαιτητή), αλλά με τον αριστερό μπακ που μου είχε κάνει φάουλ».
ΠΗΓΗ: Blaugrana.gr