La 12. Ο διασημότερος σύνδεσμος οπαδών παγκοσμίως!

Είναι ο διασημότερος σύνδεσμος οπαδών στον κόσμο! Έχουν ιδρυθεί το 1973 και όσοι τους έχουν δει έχουν να λένε. Ο λόγος για τους "La 12" τον σύνδεσμο οπαδών της Μπόκα Τζούνιορς. Το όνομά τους όμως ξεκινάει από πολύ παλιά. Πίσω στο 1925 δηλαδή, όταν η Μπόκα έκανε μία περιοδεία στην Ευρώπη.
Τους 11 ποδοσφαιριστές συνόδευε ο Βικτοριάνο Καφαρένα. Ένας ζάμπλουτος Γενοβέζος καπετάνιος και φανατικός υποστηρικτής της ομάδας, ο οποίος παρείχε στους παίκτες όλες τις ανέσεις. Οι σχέσεις του με αυτούς ήταν εξαιρετικές και σταδιακά έγινε τόσο γνωστός όσο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα η τότε Μπόκα να μείνει στην ιστορία ως η ομάδα των δώδεκα.
Βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας τους παντού. Η αφοσίωσή τους και η προσήλωσή τους στη Μπόκα παροιμιώδης. Είτε αγωνίζεται στο "Λα Μπομπονέρα" του Μπουένος Άιρες, είτε σε οποιοδήποτε γήπεδο της Αργεντινής, της Λατινικής Αμερικής και του Κόσμου. Δίνουν άλλο χρώμα και άλλη αύρα στο γήπεδο όταν παίζει η αγαπημένη τους Μπόκα. Τόσο εμφανισιακά με τα τεράστια πανό και τις κιτρινομπλέ λωρίδες πανό, αλλά και ηχητικά. Ηχητικά γιατί δεν έχουν μόνο το συνηθισμένο τύμπανο, αλλά έχουν τρομπέτες και πιατίνια από ντράμς. Δηλαδή όταν τραγουδούν για την ομάδα τους... τραγουδούν, δεν λένε απλά συνθήματα. Άλλωστε Λατινοαμερικάνοι είναι. Ξεκινούν πριν τον αγώνα και δεν σταματούν ακόμη και όταν λήξει. Στα γκολ... εκεί είναι που γίνεται σεισμός στη κυριολεξία! Δεν είναι τυχαίο ότι οι ρυθμοί τους έχουν εμπνεύσει πολλούς οπαδούς παγκοσμίως. Απολαύστε αυτό το μοναδικό φαινόμενο...