Ανακοίνωσε Σουάρες η Μπαρσελόνα

Το σίριαλ έλαβε τέλος. Η Μπαρσελόνα και η Λίβερπουλ ανακοίνωσαν ταυτόχρονα τη μετακίνηση του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός άσος την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Βαρκελώνη όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και η επίσημη παρουσίαση από τη διοίκηση των Καταλανών.
Ο 27χρονος διεθνής αποτελεί το πιο "δυνατό" υπάρχει στο μεταγραφικό παζάρι, είναι ο 17ος Ουρουγουανός που φοράει τη φανέλα της Μπαρσελόνα και ο 5ος που έχει τιμηθεί με το Χρυσό Παπούτσι, δηλαδή έχει βγει πρώτος σκόρερ στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Όσον αφορά στο κόστος της μεταγραφής είναι περίπου στα 80 εκ ευρώ, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο.
Ο Σουάρες δήλωσε σχετικά: "Με βαριά καρδιά αφήνω τη Λίβερπουλ για μία νέα ζωή και νέες προκλήσεις στην Ισπανία. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου ερωτευτήκαμε τον σύλλογο και την πόλη. Ωστόσο, το πιο σημαντικό ήταν ότι ερωτευτήκαμε τους οπαδούς. Πάντα με στηρίζατε κι εμείς, ως οικογένεια, ποτέ δε θα το ξεχάσουμε. Πάντα θα είμαστε οπαδοί της Λίβερπουλ.
Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνετε την απόφασή μου. Ο σύλλογος έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνω, αλλά το να παίξω στην Ισπανία ήταν όνειρό μου. Εκεί ζει η οικογένεια της γυναίκας μου, ήταν ένα όνειρο πολλών χρόνων. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.
Εύχομαι στον Μπρένταν Ρότζερς και στην ομάδα τα καλύτερα για το μέλλον. Ο σύλλογος είναι σε εξαιρετικά χέρια και είμαι σίγουρος πως θα είναι επιτυχημένος και τη νέα σεζόν. Είμαι πολύ περήφανος που βοήθησα τη Λίβερπουλ να επιστρέψει στην ελίτ της Premier League και στο Champions League. Ευχαριστώ ξανά για μερικές φοβερές στιγμές και αναμνήσεις. You'll Never Walk Alone".