Adiós Xavi

Τίτλοι τέλους μετά από 16 χρόνια στην καριέρα του Τσάβι στη Μπαρσελόνα! Ο Ισπανός σούπερ σταρ και χαρισματικός Αρχηγός των «Μπλαουγκράνα» αποχαιρετά το Καμπ Νου και πηγαίνει πιθανότατα στις ΗΠΑ, όπου θα συνεχίσει την καριέρα του στο MLS και τη New York City!
Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Mundo Deportivo, ίσως και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το «διαζύγιο» των δύο πλευρών, με τον 34χρονο άσο να έχει εκμυστηρευτεί στους συμπαίκτες του εδώ και αρκετές μέρες ότι θέλει να αποχωρήσει πλέον από το Καμπ Νου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για απόλυτα συνειδητή απόφαση του Τσάβι να ολοκληρώσει τη θητεία του στους «Μπλαουγκράνα», ενώ μάλιστα, φέρεται να έχει ενημερώσει ήδη και τον Λουίς Ενρίκε, έχοντας συμπεριφερθεί άψογα και απολύτως επαγγελματικά προς τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου.
Στη μυθική καριέρα του ο Τσάβι έχει κερδίσει 22 τίτλους με την Μπαρσελόνα (συμπεριλαμβανομένων 3 Τσάμπιονς Λιγκ και 7 πρωταθλημάτων), ενώ με την Εθνική Ισπανίας αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2010 και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 (Αυστρία/Ελβετία) και το 2012 (Πολωνία/Ουκρανία).