"Κύμα" συμπαράστασης στον Σουάρες

Η τιμωρία του Λουίς Σουάρες από την FIFA διχάζει. Πολλοί την θεωρούν σωστή, άλλοι soft και υπάρχουν και εκείνοι που την θεωρούν σκληρή και στέκονται στο πλάι του Ουρουγουανού φορ παρά το τραγικό λάθος του να δαγκώσει στον ώμο τον Κιελίνι και να μπει εκ νέου στο στόχαστρο.
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μπήκε μπροστά στον αγώνα συμπαράστασης του επιθετικού της Λίβερπουλ, βγαίνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο "TeleSur" με μπλουζάκι που έγραφε "Λουισίτο, είμαστε μαζί σου" ("Luisito, estamos con vos"). Ο "Ντιεγκίτο", όπως και πολλοί ακόμη στη Λατινική Αμερική, θεωρούν πως η ποινή στον Σουάρες είναι πολύ σκληρή.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Φρεντ, μπορεί να αστειεύτηκε με τον Σουάρες στην προπόνηση της "σελεσαό", πηγαίνοντας να... δαγκώσει το χέρι του Μαρσέλο, εντούτοις σε δηλώσεις του τόνισε πως είναι άδικη και πολύ σκληρή η ποινή στον Ουρουγουανό, εκφράζοντας έτσι την συμπαράστασή του στον -για τον ίδιο- άδικο αποκλεισμό του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Σουάρες βρήκε υποστηρικτή στο πρόσωπο και του προέδρου της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, ο οποίος θεωρεί περισσότερο ως... παιδιάστικο αστείο την ενέργεια του 27χρονου επιθετικού και εξήγησε την άποψή του αναλυτικά.
"Δεν ξέρω... Ήταν ένα παιδιάστικο τρικ, ένα κακό αστείο... Δεν μπορώ να το εξηγήσω... Αλλά, αν ο ρέφερι τον τιμώρησε από φωτογραφίες, τότε πρέπει να πάμε πίσω και να δούμε κάθε φάουλ που δεν δόθηκε. Αλλιώς, μπορούμε να αλλάξουμε τους διαιτητές με τεχνικούς που παρακολουθούν στα μόνιτορ απέξω. Τον Λουισίτο, δεν τον αγαπάμε γι' αυτό που έκανε, αλλά για το ποδόσφαιρο. Αλλά ορισμένες φορές αντιδρά άσχημα".
Εξάλλου, περίπου 1200 φίλοι της Ουρουγουάης περίμεναν τον Σουάρες στο αεροδρόμιο του Μοντεβιδέο με σκοπό να τον αποθεώσουν και μάλιστα στο χώρο βρέθηκε και ο πρόεδρος της χώρας. Για κακή τους τύχη, η πτήση καθυστέρησε αρκετά να ξεκινήσει από την Βραζιλία, οπότε οι υπεύθυνοι ζήτησαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί.
Μάλιστα, υπάρχει και hashtag υπέρ του Σουάρες από τους συμπατριώτες του με την ονομασία #somostodossuarez, όπου φαίνεται η στάση των Ουρουγουανών υπέρ του παίκτη, με την Ομοσπονδία μάλιστα να είναι επίσης υπέρ του.
ΠΗΓΗ: sport24.gr