Πανάξια πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ατλέτικο

Πρωταθλήτρια Ισπανίας είναι από το βράδυ του Σαββάτου η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πήρε ισοπαλία με 1-1 από τη Μπαρσελόνα στο Καμπ Νου και κατέκτησε πανάξια το 10ο πρωτάθλημα στην Ιστορία της.
Ταυτόχρονα, με την επιτυχία της η χαλκέντερη ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έσπασε για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια το δίδυμο της Μπάρτσα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς τελευταίος σύλλογος που είχε φτάσει στο πρωτάθλημα εκτός των δύο «αιώνιων» του Ισπανικού ποδοσφαίρου ήταν η Βαλένθια, το 2004.
Οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 34' με το καταπληκτικό γκολ του Αλέξις Σάντσες, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Το ξεκίνημα των "Ροχιμπλάνκος" στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δυναμικό, στο 46' είχε δοκάρι ο Βίγια, ο οποίος απείλησε ξανά στο 48' και τελικά ήρθε στο 49' από τον Γκοντίν. Ο Ουρουγουανός προωθήθηκε για τη εκτέλεση κόρνερ του Γκάμπι και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε πρώτα στο έδαφος και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα του Πίντο για το 1-1. Στο 64ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφ-σάιντ, κακώς όμως, καθώς η μπάλα πήγε στον Αργεντίνο από παίκτη της Ατλέτικο.
Έτσι η Ατλέτικο πάει με φόρα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για να αποδείξει τη δεδομένη ανωτερότητά της εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο 24 Μαΐου.