Κυπελλούχος Αγγλίας η Άρσεναλ

Χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν μία δεκαετία, αλλά η Άρσεναλ από το βράδυ του Σαββάτου είναι η νέα Κυπελλούχος Αγγλίας. Οι "Κανονιέρηδες" επικράτησαν με σκορ 3-2 της Χαλ στην παράταση του τελικού του FA Cup στο "Γουέμπλεϊ" και πανηγύρισαν έτσι τον πρώτο τους τίτλο, μετά το 2005.
Πάντως, οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ μόνο εύκολα δεν έφτασαν στην κούπα, με τις "Τίγρεις" να προηγούνται με 2-0 και από εκεί και πέρα να έρχεται η ισοφάριση και η ανατροπή στον έξτρα χρόνο.
Η Χαλ έκανε τρομερό ξεκίνημα στο παιχνίδι και έδειχνε πως θα μπορούσε να καθαρίσει από νωρίς τον τίτλο. Μόλις στην πρώτη της φάση στο 3’ άνοιξε το σκορ με τέρμα του Τσέστερ. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους φιλοξενούμενους ήρθε και δεύτερο τέρμα με τον Ντέιβις στο 8’ που έκαναν το υπέρ τους 2-0.
Κάπου εκεί, ήρθε και η αντίδραση της Άρσεναλ. Οι "Κανονιέρηδες" μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς στο 17’ μείωσαν με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα. Η ισοφάριση για τους Λονδρέζους ήρθε στο 71’ όταν ο Κοσιελνί λίγες ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.
Εκεί η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, έδειξε περισσότερη ενέργεια για να φτάσει στο γκολ που της έδωσε τον πρώτο της τίτλο ύστερα από το 2005. Συγκεκριμένα στο 109’ ο Ράμσεϊ ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή για την ομάδα του, γράφοντας το τελικό 3-2 και δίνοντας το 11ο Fa Cup στην Άρσεναλ.