Τι φταίει στον ΠΑΣ, άρθρο του στελέχους των Blue Vayeros, Θόδωρου Δασκάλου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Δεν είδα την ομάδα μας να αποδίδει τα αναμενόμενα, σε αντίθεση με την Καλλονή που ήταν καλύτερη βάσει των ευκαιριών που είχε.
Αλήθεια είναι πως η φιλοξενούμενη ομάδα έχει κάποιους παίκτες που κάνουν την διαφορά, τουλάχιστον από το κέντρο και μπροστά, όπως Περόνε – Λεοζίνιο και Μανούσο, οι οποίοι κάνουν την ομάδα πολύ επικίνδυνη επιθετικά, κάτι που και χθες είδαμε.
Για την διαιτησία η προσωπική μου άποψη είναι πως τυφλωθήκαμε από το αρνητικό μη επιθυμητό αποτέλεσμα και βλέπαμε την διαιτησία θέλοντας να ρίξουμε εκεί το βάρος της ανατροπής του σκορ ή της ήττας τελικά.
Περίμενα να δω το video του αγώνα για να δω την φάση του δεύτερου γκολ της Καλλονής, για το κατά πόσο ήταν οφσάιντ η'' όχι (υπ`όψιν πως στο γήπεδο που ήμουν, έβαζα και στοίχημα πως ήταν οφσάιντ), έβλεπα και ξανάβλεπα λοιπόν την φάση, στράβωνα το κεφάλι κατά δω και κατά κει για να το βγάλω ντε και καλά οφσάιντ και δεν έβγαινε το ρημάδι.... ο παίκτης καλυπτόταν. Τσάμπα το βρίσιμο στον δεύτερο βοηθό. Θα μου πει κάποιος πως ενδεχομένως υπάρχει φάουλ στην αρχή της φάσης αρκετά πίσω από την γραμμή του κέντρου, αλλά δεν σκαλώνω εκεί γιατί ο διαιτητής πολλές τέτοιες φάσεις όπου υπήρχαν τζαρτζαρίσματα και για τις δύο ομάδες, τα άφηνε ως πλεονεκτήματα αφήνοντας να παιχτεί μπάλα, οπότε όπως προείπα, δεν σκαλώνω εκεί.
Για να σιγουρευτώ επιπλέον, είπα να περιμένω να δω και τους ειδικούς τηλεκριτικούς, όπου κι από κει η ίδια διαπίστωση υπήρξε.
Στεναχωρήθηκα εννοείται από την ήττα, αλλά από την άλλη μου έφυγε και ένα μεγάλο άγχος που είχα και που μου βάραινε όλο μου το είναι....
Ποιο είναι αυτό;
Ξεκαθάρισα μέσα μου πως από δω και πέρα, πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο στόχος μας, με αυτόν να είναι η άνετη παραμονή κι ότι καλό βγει παραπάνω είναι καλοδεχούμενο και όχι ντε και καλά θέση μέσα στην πεντάδα και Ευρώπες.
Είπα εν ολίγοις στον εαυτό μου:
Που ΠΑΣ μωρ μάναμ.
Ο κόσμος το`χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι;
Αφού είναι ολοφάνερο πλέον, πως η ομάδα έχει τα προβλήματά της.
Ποια είναι αυτά και πως τα βλέπω;
- Πρωτίστως να πω, μιας που αναφέρεται συνέχεια από πάρα πολλούς, πως τελικά δεν έχουμε το ίδιο ρόστερ με πέρυσι.
Για παράδειγμα φέρω τον χθεσινό αγώνα, όπου λείπανε 8 παίκτες που πέρσι παίζανε βασικοί, όπως Φεγκρούς – Πάντος – Οικονόμου – Τζημόπουλος – Βίλα – Γεωργίου – Ντε Βινσέντι και Λίλα.
Ναι κράτησε η ομάδα για φέτος τον κορμό των παικτών, αλλά φύγανε κάποιοι, συν τους τραυματισμούς που δεν είναι και λίγοι, συν την πρόσφατη αποχώρηση από την ομάδα παικτών όπως Ντε Βινσέντι και Τσάβες, συν επιπλέον και τις τιμωρίες λόγω καρτών φτάσαμε στην κατάσταση που τελευταία βλέπουμε στους αγώνες.
- Μετά βλέπω πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς, οι οποίοι κάτι δείχνουν, ίσως μη καλή προετοιμασία, ίσως υπερκούραση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι με μια βδομάδα ξεκούραση το καλοκαίρι λόγω πέμπτης θέσης που έπαιζε Ευρώπη που δεν έπαιξε τελικά, ίσως χαλαρή προπόνηση στους πρώτους αγώνες, τέλος πάντων κάτι που φταίει για τους τραυματισμούς αυτούς.
- Κάτι άλλο που διαπιστώθηκε είναι η όντως όχι καλή διαιτησία γενικώς, με κάποιες από αυτές σε λίγους αγώνες να διαμορφώνουν μάλιστα και αποτελέσματα, όπως έγινε στους αγώνες με Πανθρακικό, ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ.
Παίξανε κι αυτές τον ρόλο τους, με χάσιμο κάποιων βαθμών, ίσως 4, ίσως 5, ίσως και παραπάνω, με αποτέλεσμα όπως φάνηκε να βγούμε από τον ψηλό στόχο της πεντάδας.
Όλα αυτά που είπα, πιστεύω πως επιδρούν και συναινούν στο τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε στους αγώνες και ειδικά τελευταία.
Επίσης πιστεύω πως η ομάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, από την παλιά κατάσταση, στην τωρινή του προπονητή Κου Τσιώλη, η οποία θέλει τον χρόνο της προφανώς για να αποδώσει. Νομίζω πως με τις κατάλληλες και καλές προσθήκες καλών παικτών ως μεταγραφές, η κατάσταση τελικά θα ανακάμψει και θα δούμε καλό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον.
Τι μέλλει γενέσθαι και κατά την προσωπική μου άποψη πάντα.
- Μεταγραφές, όσο το δυνατόν καλύτερες, μέσα στα οικονομικά βέβαια πλαίσια που επιτρέπονται.
- Τακτοποίηση εάν είναι δυνατόν από τώρα στο θέμα του προπονητή, χωρίς να αφήσουμε το σοβαρό αυτό θέμα για το καλοκαίρι.
- Οπωσδήποτε ψυχραιμία και τόνωση του ηθικού, ειδικά τώρα στα δύσκολα, απ`όλους μας, ώστε να ανέβει η ριμάδα η ψυχολογία που παίζει στο ποδόσφαιρο γενικώς, πολύ μεγάλο ρόλο.
Θα αφήσω κάτι για το τέλος, που είναι το κέρδος για την ομάδα μας, και το οποίο είδαμε και χθες στον αγώνα, που είναι η αγωνιστική ποιότητα και τσαμπουκάς που έβγαλε ο νέος στην ηλικία ποδοσφαιριστής μας, ο Χάρης Χαρίσης.
Μακάρι έτσι να συνεχίσει και να καθιερωθεί στις ενδεκάδες των αγώνων κι αυτό γιατί όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε Γιαννιωτόπουλα και Ηπειρωτόπουλα γενικώς στον ΠΑΣ Γιάννινα.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ!