Ο Μπράνα Ίλιτς στο Campion.gr!

Ο Μπράνα Ίλιτς στο Campion.gr! Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας για την παρουσία του στον "Άγιαξ της Ηπείρου" και τους στόχους της ομάδας. Μαζί του συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για τα μελλοντικά του σχέδια, το κεφάλαιο Εθνική Σερβίας, αλλά και για τη καλύτερη στιγμή που έζησε όσο καιρό βρίσκεται στον ΠΑΣ...
Μπράνα αυτή είναι η δεύτερη σεζόν σου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχεις εγκλιματιστεί πλήρως και πλέον δείχνεις να απολαμβάνεις τη παρουσία σου στην ομάδα και στη πόλη.
Ναι έχω συνηθίσει τη ζωή μου στην πόλη των Ιωαννίνων και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα μπορούσα να πω ότι όλα πλέον είναι τέλεια για μένα. Περνάω πολύ καλά. Τόσο οι Γιαννιώτες όσο και οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολύ καλοί άνθρωποι, πολύ ευγενικοί, με έχουν αγκαλιάσει και ποτέ δεν ένιωσα ξένος εδώ. Τόσο οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές μου, γενικά οι άνθρωποι της ομάδας αλλά και οι φίλαθλοί μας που ζούνε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ζωή εδώ μοιάζει πολύ με τη ζωή στη Σερβία και δεν είχα κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ.
Τι διαφορές βλέπεις ανάμεσα στους φιλάθλους στην Ελλάδα και τους φιλάθλους στη Σερβία;
Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι περισσότερο παθιασμένοι και αγαπούν περισσότερο τις ομάδες τους. Εδώ στα Γιάννενα ο κόσμος αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και την υποστηρίζει πραγματικά. Αυτό το νιώθουμε σε κάθε αγώνα όπου και να παίζουμε.
Πέρυσι ήταν μια πολύ καλή σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φέτος λόγω κάποιων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων υπήρξε αλλαγή προπονητή. Ποιοί είναι φετινοί σας στόχοι;
Η περσινή σεζόν ήταν μια διαφορετική σεζόν. Καλό είναι να μην τη συγκρίνουμε με τη φετινή. Το καλοκαίρι είχαμε αναταράξεις. Δηλαδή ξεκινήσαμε τη προετοιμασία με άλλη ψυχολογία και πολύ ανεβασμένο ηθικό λόγω Ευρώπης. Τελικά δεν παίξαμε στην Ευρώπη και έπρεπε να αλλάξει ο προγραμματισμός. Αργότερα ήρθε και η αλλαγή προπονητή. Μέχρι στιγμής δεν πάμε πάρα πολύ καλά αλλά αν λάβεις υπ' όψη όλα αυτά δεν πάμε και άσχημα. Θα μπορούσαμε να έχουμε 1-2 βαθμούς παραπάνω αλλά εντάξει. Τώρα ξεκινάμε να χτίσουμε κάτι γιατί με τον κύριο Τσιώλη έχει αλλάξει και η ψυχολογία και σύντομα θα μπούμε στον δρόμο μας.
Ποιές διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον κύριο Παντελίδη και τον κύριο Τσιώλη;
Μόνο καλά πράγματα έχω να πω και για τους δύο. Εντάξει κάθε αλλαγή είναι για καλύτερο. Όλοι μας πρέπει να αποδείξουμε στον κύριο Τσιώλη τι αξίζουμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο. Τώρα παίζουμε με περισσότερο πάθος είναι καλύτερη η προπόνηση αλλά και το κακό ξεκίνημα οφείλεται στη χαλαρότητα που είχαμε λόγω της περσινής επιτυχίας. Και με τον κύριο Παντελίδη ήμασταν πολύ δεμένοι όλοι μεταξύ μας.
Ποιά ήταν η καλύτερη στιγμή σου μέχρι τώρα στον ΠΑΣ Γιάννινα;
Η καλύτερη στιγμή μου μέχρι τώρα ήταν το γκολ που έβαλα εναντίον της Κέρκυρας τη περασμένη σεζόν όταν τη νικήσαμε 1-0 και εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στα πλέι-οφ και τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Για το μέλλον σου τι σκέφτεσαι; Προπονητής, μιας και έχεις και το δίπλωμα προπονητή;
Δεν το έχω πάρει ακόμη αλλά θα ήθελα να γίνω προπονητής. Το ξεκίνησα όταν έπαιζα στην Εθνική Σερβίας. Είναι νωρίς ακόμη να σκέφτομαι κάτι τέτοιο, αλλά και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας θα ήθελα να παραμείνω στο ποδόσφαιρο. Τώρα πάντως το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μου είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Μιας και μίλησες για Εθνική, το κεφάλαιο Εθνική Σερβίας είναι ακόμη ανοικτό για σένα;
Εάν συνεχίζω να παίζω καλά και βελτιωθώ κι άλλο, κυρίως στο σκοράρισμα, ναι φυσικά. Πάντα θα έχω ελπίδες να ξαναπαίξω στην Εθνική. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είμαι πολύ καλά εδώ.