Σήμερα το Ντέρμπι του Βοσπόρου

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Άλλο ένα Ντέρμπι του Βοσπόρου βρίσκεται προ των πυλών στη Κωνσταντινούπολη. Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής, με τη Γαλατάσαράι και τη Φενέρμπαχτσέ να τίθενται αντιμέτωπες για 373η φορά στην Ιστορία τους. Μετά από 15 αγωνιστικές της Τουρκικής Super Lig η "Τσιμ Μπομ" προηγείται στη κούρσα με 29 βαθμούς, τη στιγμή που η Φενέρ ακολουθεί με 27. Δίχως αμφιβολία, η ατμόσφαιρα θα είναι αντάξια της μάχης για τον τίτλο και ακόμη περισσότερο θα είναι αντάξια της αντιπαλότητας των δύο μονομάχων για πάνω από 100 χρόνια.
Και οι δύο ομάδες, παρά τις μικροαπώλειες που είχαν εντός των συνόρων, στην Ευρώπη τα πάνε πολύ καλά. Η Γαλατάσαράι εξασφάλισε τη πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League, όπως και η Φενέρμπαχτσέ, που κατέκτησε τη πρώτη θέση στον όμιλό της, κάτι ασυνήθιστο βέβαια. Το σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή φόρμα.
Το μεγάλο όπλο των γηπεδούχων θα είναι ο Μπουράκ Γιλμάζ μετά και τα κομβικής σημασίας γκολ που πέτυχε στο CL, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έχουν επίσης δυνατή γραμμή κρούσης με τους Κάιτ και Σόου.
Για τη Γαλατά θα λείπουν οι τραυματίες Ουιφαλούσι, Γιλντιρίμ και ο τιμωρημένος Μπαλτά, ενώ η Φενέρ δεν έχει καμμία απώλεια.
Το ματς θα γίνει στη Turk Telekom Arena στις 20.00 και διαιτητής θα είναι ο Halis Özkahya.