Μεγάλη νίκη η Γαλατάσαράι!

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Η Γαλατάσαράι ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του Βοσπόρου, καθώς νίκησε με 2-1 τη Φενέρμπαχτσέ στο Αλί Σάμι Γεν. Μία νίκη όχι ευρεία σε σκορ αλλά επιβλητική.
Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έγινε στο 6ο λεπτό όταν η μπάλα μετά το σουτ του Άλτιντοπ χτύπησε στο δοκάρι του Βολκάν αφήνοντας "άγαλμα" τον τερματοφύλακα της Φενέρ. Όχι πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στο 10', η Γαλατάσαράι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα "άνοιξε" το σκορ με αυτογκόλ του Μπεκίρ.
Το ματς ισορρόπησε, με τις ομάδες αμφότερες να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες για γκολ. Καθώς ήρθε το 23ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Χασάν Αλί με πολύ όμορφο χαμηλό σουτ εκτός περιοχής που νίκησε τον Μουσλέρα.
Η Γαλατάσαράι "ανέβασε" ταχύτητα εντείνοντας τις προσπάθειές της. Στο 36' κέρδισε φάουλ με τον Σέλτσουκ να είναι αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση. Όλοι οι φίλαθλοι των γηπεδούχων πίστεψαν ότι ήρθε η στιγμή για το 2-1 και δεν έκαναν λάθος. Με πανέμορφη εκτέλεση βρήκε δίχτυα με τον Βολκάν να είναι ξανά ανήμπορος να αντιδράσει. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ομαλά με τη Γαλατά να έχει τη κυριαρχία.
Το δεύτερο μισό ήταν αντίγραφο του πρώτου. Οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να πετύχουν το τρίτο τέρμα για να εξασφαλίσουν τη νίκη και τους φιλοξενούμενους το δεύτερο για να ισοφαρίσουν. Οι Κάιτ και Σόου δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα με τους αμυντικούς της Γαλατά να μη τους αφήνουν κανένα περιθώριο.
Ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη ένταση και νεύρα... Ο Αμραμπάτ χτυπήθηκε από τον Μπεκίρ με τον αγκώνα στη μύτη αλλά ο διαιτητής δεν είχε σαφή εικόνα. Λίγο αργότερα, ήταν σειρά του Μπεκίρ να χτυπηθεί από αντίπαλο και να μείνει για λίγο εκτός. Ένα χτύπημα μάλιστα που τον ανάγκασε να αλλάξει τη φανέλα του που ήταν γεμάτη αίμα.
Τα νεύρα συνέχισαν να υπάρχουν με αποτέλεσμα την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ραούλ Μεϊρέλες στο 82΄να μην αποτελεί έκπληξη αφού χτύπησε από πίσω τον Γεκτά. Μάλιστα ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε επιθυμώντας την περαιτέρω τιμωρία του Μεϊρέλες για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Το τελικό σφύριγμα βρήκε νικήτρια τη Γαλατάσαράι σε αυτό το πολύ σημαντικό ντέρμπι εδραιώνοντας έτσι τη θέση της στη κορυφή της βαθμολογίας μετά και τις ισοπαλίες της Αντάλιασπορ και της Μπεσίκτας.