Μέλο, ο ήρωας της Γαλατάσαράι

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Για την 13η αγωνιστική του Τουρκικού πρωταθλήματος, η Γαλατάσαράι αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ελαζίγκσπορ. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν με τους:
Fernando Muslera, Cris, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Felipe Melo, Albert Riera, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Nordin Amrabat, Johan Elmander, Umut Bulut.
Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν 5 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές σχετικά με την αντίστοιχη της νίκης επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να κάνουν κάποιες προσπάθειες για να σκοράρουν. Σημαντικότερη φάση ήταν για την Ελάζιγκσπορ η μπαλιά του Koksal Yedek που δεν μπόρεσε να φτάσει στον Herve Tum καθώς ο Sabri Sarioglu έκανε την επέμβαση η οποία ελέγχεται. Ο Nordin Amrabat έκανε μια μεγάλη κούρσα πάνω στη γραμμή του πλαγίου κάνοντας μια κοφτή μπαλία προς τον Burak Yilmaz, όμως ο Ivasa ήταν ταχύτερος και έδιωξε τη μπάλα.
Στην επόμενη φάση, η Γαλατάσαράι με τον Felipe Melo που συνέκλινε προς το κέντρο προσπαθώντας να κάνει το 1-2 με τον Johan Elmander, όμως ο πρώην αμυντικός της Φενέρμπαχτσέ, Fabio Bilica, αποσόβησε τον κίνδυνο.
Τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Murat Kayali που προσπάθησε να κάνει μια μπαλιά στον Herve Tum, αλλά ο Muslera έδιωξε τη μπάλα και κάθε υποψία δημιουργίας φάσης για γκολ.
Η Γαλατάσαράι ξεκίνησε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ισπανό Albert Riera στο 50ό λεπτό να κάνει μια κούρσα από αριστερά συγκλίνοντας προς τη μικρή περιοχή δίνοντας τη μπάλα στον αμαρκάριστο Yekta Kurtulus που έκανε το 0-1 και τον τερματοφύλακα Vanja Ivesa να είναι ανήμπορος να αντιδράσει.
Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και για άλλο δεύτερο με τον Engin Baytar, το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ αλλά και τον Emre Colak που "έπεσε" πάνω στον τερματοφύλακα. Ο τελευταίος έφτασε πάλι κοντά στο γκολ όταν σε μια αντεπίθεση 4 εναντίον 2 δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ivesa. Μετά την σπατάλη 2-3 ακόμη ευκαιριών από πλευράς φιλοξενούμενων, φτάσαμε στη σημαντικότερη στιγμή της αναμέτρησης και στο 89ο λεπτό. Σε μια πολύ καλή βαθιά μπαλιά με αποδέκτη τον Serdar Gurler η Ελαζίγκσπορ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του τελευταίου από τον τερματοφύλακα της Γαλατά, Muslera, ο οποίος αποβλήθηκε. Επίσης ο Ουρουγουανός κίπερ σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κατά τη σύγκρουση. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης όμως είχε κάνει και τις 3 αλλαγές της με αποτέλεσμα ο Felipe Melo να καθίσει κάτω από τα δοκάρια για τις τελευταίες στιγμές του αγώνα. Ο Melo εξελίχθηκε και σε ήρωα της συνάντησης καθώς απέκρουσε το πέναλτι πέφτοντας σωστά! Αυτό ήταν το δεύτερο χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους σε δύο σερί ματς.
Έτσι η Γαλατάσαράι πήρε 3 πολύτιμους βαθμούς μετά από κάποια άτυχα αποτελέσματα, βαθμοί οι οποίοι της δίνουν ώθηση για τη μάχη που δίνει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.