Πατέρας απέλυσε τον... γιο για να πάρει τη θέση του!

Παγκόσμια... πρωτοτυπία πρέπει να αποτελεί η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Αλάνια Βλαντικαφκάζ. Ο ρωσικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ομάδας (και πρώην προπονητής της εθνικής Ρωσίας και της Ντιναμό Μόσχας), Βαλερί Γκαζάεφ, απέλυσε τον γιο του, Βλαντιμίρ, από τον πάγκο της ομάδας και ανέλαβε ο ίδιος τα «ηνία»! Ο Βλαντιμίρ Γκαζάεφ ανέλαβε το 2011 την τεχνική ηγεσία της Αλάνια Βλαντικαφκάζ, αφότου ο πατέρας του έγινε πρόεδρος του συλλόγου και φέτος οδήγησε ξανά την ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια», ύστερα από μία χρονιά στη Β΄ κατηγορία.
Όμως, ο Βαλερί Γκαζάεφ αναγκάστηκε να δείξει την... «πόρτα της εξόδου» στον γιο του, ο οποίος σε ηλικία 32 ετών ήταν ο νεώτερος προπονητής στη μεγάλη κατηγορία της Ρωσίας, μετά από σερί 10 αγώνων χωρίς νίκη, το οποίο άφησε την Αλάνια στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας στα μέσα της σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, ο Βαλερί Γκαζάεφ θα παραμείνει πρόεδρος του συλλόγου, συνδυάζοντας τους δύο ρόλους.
Ο 58χρονος οδήγησε την Αλάνια στο πρώτο και μοναδικό πρωτάθλημα Ρωσίας της ιστορίας της, το 1995, στην πρώτη θητεία του στον πάγκο της ομάδας. Επίσης, ο Βαλερί Γκαζάεφ εργάστηκε στην Ντιναμό Μόσχας και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου UEFA το 2005, όταν έγινε η πρώτη ρωσική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο (σ.σ. στον τελικό νίκησε 3-1 τη Σπόρτινγκ στην έδρα της, το «Ζοζέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας). Η τελευταία προπονητική δουλειά του ήταν στην ουκρανική Ντιναμό Κιέβου, από την οποία απολύθηκε το 2010, ύστερα από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.
Ναυτεμπορική