O ιδανικός -προσωρινός- προπονητής της Chelsea

Του Μάνου Κασσωτάκη από το englishfootball.gr
Η ήττα από τη West Brom σήμανε και το τέλος του Andre Villas-Boas από τον πάγκο της Chelsea. Ο Πορτογάλος ήταν ο όγδοος τεχνικός που έκατσε στον πάγκο των Λονδρέζων από το 2003, όταν ο Roman Abramovich έγινε ο ιδιοκτήτης των μπλε του Λονδίνου.
Ο Roberto Di Matteo είναι ο –προσωρινός- αντικαταστάτης του Villas-Boas μέχρι να βγει η χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι οι μπλε έφτασαν τους 9 τεχνικούς σε 9 χρόνια, από τότε που ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας –και Νο 53 στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου- απέκτησε το λονδρέζικο σύλλογο.
Με την παρέλαση ονομάτων όπως αυτά των Rafa Benitez, Fabio Capello και φυσικά του Jose Mourinho να έχει αρχίσει πριν καν απολυθεί ο Villas-Boas, ο Roman Abramovich αποφάσισε να εμπιστευθεί στο Roberto Di Matteo τις τύχες της ομάδας μέχρι να βγει μια πραγματικά δύσκολη σεζόν για τους μπλε.
Η επιλογή –αυτή τη φορά και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τουλάχιστον- δείχνει ιδανική σύμφωνα –και- με το Ray Wilkins που δε δίστασε να δηλώσει ότι ο Di Matteo είναι ο καταλληλότερος, έχοντας ήδη κάνει πολύ καλή σεζόν πέρυσι με τη WBA, ενώ γνωρίζει και την κατάσταση στα αποδυτήρια των Λονδρέζων αφού ήταν ο βοηθός του Villas-Boas. Δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει με το Ray Wilkins αφού ο Roberto Di Matteo δεν είναι απλά ένας βοηθός που έτυχε να πάρει τη θέση του απολυθέντος πρώτου τεχνικού.
Για να διαβάσετε όλο το άρθρο κάντε κλικ εδώ.