Και τώρα Clasico...

Το αποψινό Clasico (23:00 NS1) δεσπόζει στο πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κόπα Ντελ Ρέι! Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και την επόμενη εβδομάδα στο «Καμπ Νου», διεκδικώντας την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν μέσα στη Μαδρίτη στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, αλλά οι «μερένγκες» είναι αυτοί που προηγούνται στη βαθμολογία της πριμέρα ντιβιζιόν και έχουν πάρει ένα (μικρό) προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Το κύριο μέλημα του Ζοσέ Μουρίνιο θα είναι να ξεπεράσει το ψυχολογικό πρόβλημα που του έχει δημιουργήσει η Μπαρσελόνα. Πέρυσι είχε καταφέρει να πάρει το συγκεκριμένο τρόπαιο νικώντας στον τελικό τη μεγάλη αντίπαλο της "βασίλισσας" κι αν μη τι άλλο θέλει να το πράξει και φέτος. Η Μπαρσελόνα του σήμερα, για πολλούς κορυφαία ομάδα που έχει δει ποτέ ο πλανήτης, έχει κρατήσει τους «μερένγκες» μακριά από τη νίκη σε 7 αγώνες της Πριμέρα Ντιβιζιόν, σε έναν του κυπέλλου, σε 2 του Ισπανικού Super Cup και σε δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, με εξαίρεση τον τελικό του κυπέλλου, η Ρεάλ έχει καταφέρει να αποσπάσει μόλις τρεις ισοπαλίες, καθώς σε 8 ματς νικήτρια ήταν η Μπαρσελόνα!
Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες της Μπαρσελόνα δείχνουν να αντιμετωπίζουν το ματς ως μία ευκαιρία για ψυχολογική ανάταση, κάτι που φάνηκε κι από τις δηλώσεις του Τσάβι στη συνέντευξη Τύπου. «Θα πρέπει να ρωτήσετε τους παίκτες της Ρεάλ αν τους έχουμε... φάει το ηθικό. Όποιος κερδίσει θα αποκτήσει ταυτόχρονα και μια μεγάλη δόση αυτοπεποίθησης».
Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει σε τι κατάσταση είναι ο Πέπε που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση, ενώ ο Ντι Μαρία μάλλον είναι διαθέσιμος.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή του Βίγια, του Αφελάι και του Πέδρο που είναι τραυματίες, αλλά και του Κεϊτά που μετέχει στο κύπελλο Εθνών Αφρικής.
Την πιθανή ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης θα αποτελέσουν ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος θα έχει στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά - τους Κοεντράο, Σέρχιο Ράμος, Πέπε και Μαρσέλο. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Τσάμπι Αλόνσο με τον Λασανά Ντιαρά, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν ο Καγεχόν, ο Εζίλ και ο Ρονάλντο. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μπενζεμά.
Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Καταλανοί θα αγωνιστούν ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Πίντο και στην άμυνα οι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ και Αμπιντάλ. Στα χαφ θα βρίσκονται Τσάβι, Μπούσκετς και Ινιέστα. Την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν ο Μέσι, ο Φάμπρεγας και ο Σάντσες.