Φινάλε με τριάρα

Σε ένα ματς χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Μπαρσελόνα επικράτησε εύκολα της Μάλαγα στο Ροσαλέδα με 1-3. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όπως ήταν γνωστό παρέταξε την ομάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς αφενός επειδή το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και αφετέρου επειδή το ερχόμενο Σάββατο οι Μπλαουγκράνα δίνουν τον αγώνα της χρονιάς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον τελικό του Champions League. Κρίνοντας βέβαια από το τελικό σκορ, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν δικαίωσαν τον προπονητή τους ο οποίος αποφάσισε να αφήσει εκτός τους Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Βαλντές και Πικέ.
Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ο Φερνάντες στο 31' και ο Μπόγιαν ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι στο 44'. Το προβάδισμα στους Καταλανούς έδωσε ο Αφελάι στο 76’ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και ο Μπάρτρα μετά από κόρνερ του Άλβες διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 85ο λεπτό (το πρώτο του τέρμα για φέτος).
Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης, ήταν η αποθέωση που γνώρισε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Φρανσέσκ Αρνάου, από τους συμπαίκτες του και τους θεατές. Το σημερινό ήταν το τελευταίο ματς του 36χρονου τερματοφύλακα και έμελλε να είναι απέναντι στη μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από τη Μπαρσελόνα. Ο Αρνάου είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Μπάρσα, στην οποία αγωνίστηκε ως αναπληρωματικός για μια πενταετία μέχρι να μεταγραφεί στη Μάλαγα.
Οι συνθέσεις:
Μάλαγα: Καμπαγέρο (87' Αρνάου), Χεσούς Γκάμεθ, Κρις, Ουέλιγκτον, Ελιζέου, Απόνιο (70' Φρανθίσκο), Καμάτσο, Μαρέσκα, Φερνάντες, Ντούντα (70' Σάντρο Σίλβα), Χουάνμι.
Μπαρσελόνα: Πίντο, Μπάρτρα, Φοντάς, Αμπιντάλ (72' Πέδρο), Μάξουελ, Σέρχι Ρομπέρτο, Τιάγκο Αλκαντάρα, Αντριάνο (60' Άλβες), Αφελάι, Χεφρέν (68' Μασκεράνο), Μπόγιαν.
** Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά, η Μπαρσελόνα φέτος είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο θεατών ανά αγώνα σε ολόκληρη την Ευρώπη με 79930 εισιτήρια. Ακολουθούν Ντόρτμουντ με 79151, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 75053, Ρεάλ Μαδρίτης με 70894 και Μπάγερν με 69000 εισιτήρια.