Φιέστα στην Βαρκελώνη!


Εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της Μπαρσελόνα συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της καταλανικής πρωτεύουσας την Παρασκευή (13/05) για να αποθεώσουν τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του ύστερα από την κατάκτηση του 21ου πρωταθλήματος. Οι παίκτες της Μπάρσα έκαναν παρέλαση στην Βαρκελώνη σε ανοικτό πούλμαν που έγραφε πάνω του «Πρωταθλητές 2010-2011».
Το τουρ πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Βαρκελώνης όπου περίπου 350.000 φιλάθλοι απόθεωσαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του.
«Πάμε στο Γούμπλεϊ, πάμε στο Γουέμπλεϊ» ήταν το κυρίαρχο σύνθημα των οπαδών που μετά το τρίτο σερί πρωτάθλημα Ισπανίας θέλουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να κατακτήσει και το Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Γ. στις 28 Μαϊου. Πάντως οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» δεν παρέλειψαν να πικάρουν και τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο, τραγουδώντας το περίφημο πλέον «porque, porque», στην ατάκα δηλαδή του Πορτογάλου ύστερα από τη νίκη της Μπάρσα με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.
Aπό την πλευρά τους οι παίκτες που φορούσαν ειδικά μπλουζάκια για την περίσταση, έδειχναν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή με τους Ντάνι Αλβες και Ερίκ Αμπιντάλ μπροστάρηδες στο χαβαλέ και τα πειράγματα.
Η απονομή θα γίνει την Κυριακή στον αγώνα με την Λα Κορούνια στο Καμπ Νου.
«Είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα. Οι νεαροί πανηγυρίζουν με τους γονείς τους και με τους παππούδες τους σε ένα καταλανικό πάρτι. Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη από φίλους και όταν φίλοι παίζουν μαζί έρχονται οι τίτλοι», τόνισε διευθυντής της Μπάρσα, Ζορντί Καρντονέρ.
Στο πούλμαν υπήρχε και ένα πανό αφιερωμένο στα θύματα του σεισμού στην πόλη Λόρκα, στην νοτιοανατολική Ισπανία που στοίχισε την ζωή εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 100. Στο πανό αναγραφόταν «η Λόρκα στις καρδιές μας».
Οι πανηγυρισμοί κορυφώθηκαν στο Καμπ Νου όπου έγινε ροκ συναυλία με την συμμετοχή μεταξύ άλλων των Black Eyed Peas και φυσικά της αγαπημένης του Ζεράρ Πικέ, Σακίρα.
GOAL News