Η νέα επετειακή φανέλα της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ αποκάλυψε τη συλλεκτική φανέλα για τα 125 χρόνια της την οποία θα φορέσει την ερχόμενη σεζόν, η οποία είναι εντυπωσιακή με το στέμμα και τα φύλλα δάφνης που περιβάλλουν το σήμα με το κανόνι.
Ο Γκαέλ Κλισί πόζαρε για την ιστοσελίδα της αγγλικής Daily Mail με την κόκκινη φανέλα που θα συνοδεύει την Άρσεναλ τη σεζόν 2011-2012, με το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της να είναι το σήμα της κορώνας, για να καταδείξει τις καταβολές του συλλόγου που ήταν αρχικά γνωστός ως Woolwich Arsenal, πριν μετακομίσει από το Νότιο στο Βόρειο Λονδίνο το 1913.
Η νέα εμφάνιση παραπέμπει στην παραδοσιακή φανέλα που φορούσε η ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας τη δεκαετία του '70, με το σήμα της δάφνης να αντιπροσωπεύει τη δύναμη και τα 15 φύλλα αριστερά και δεξιά να εκφράζουν τα 15 άτομα που ίδρυσαν τον σύλλογο.
Φυσικά, το σήμα του κανονιού έχει περίοπτη θέση στη φανέλα, με τις ημερομηνίες 1886 (έτος ίδρυσης) και 2011 να αναγράφονται μέσα στη φανέλα αλλά και ο αριθμός 1886 να βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάλτσας.
Επιπλέον, στο πίσω μέρος της φανέλας και κάτω από το λαιμό υπάρξει γραμμένη η λέξη "Άρσεναλ" ενώ στο εσωτερικό της μπροστινής πλευράς υπάρχει η φράση "Νίκη μέσω Αρμονίας" ("Victory Through Harmony"), ουσιαστικά το λατινικό μότο της Άρσεναλ, που είχε θέση στο σήμα της ομάδας από το 1949 μέχρι το 2002.
sport24.gr