Πέρασμα τίτλου της Λιλ από τη Μασσαλία

Αποκαθήλωση της περσινής πρωταθλήτριας Μαρσέιγ, αποτελεί η εντός έδρας ήττα από τη Λιλ με 2-1 στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 26η αγωνιστική του Σαμπιονά. Διατηρήθηκε σε επαφή με την κορυφή η Λιόν που δεν είχε προβλήματα με την Αρλ.
Στο «Βελοντρόμ» η γηπεδούχος ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για τη διατήρηση των σκήπτρων απέναντι στην ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος τη Λιλ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν δύο φορές με τη δεύτερη να επιτυγχάνεται σε σημείο που δεν ανατρεπόταν. Ετσι επέστρεψαν με τη νίκη από τη Μασσαλία που τους διατήρησε στην κορυφή, ισόβαθμους με τη Ρεν.
Η Λιλ προηγήθηκε στο 10', όταν ο Καμπάϊγ πάσαρε στον Αζάρ, ο οποίος με αριστερό «κεραυνό» από τα 40 μέτρα έστειλε την μπάλα στην γωνία του Μανταντά. Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 0-2 στο 25' όταν ο Ζερβίνιο τροφοδότησε τον Σο, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι πρωταθλητές απάντησαν στο 61' όταν ο Καμπορέ πάσαρε στον Ρεμί, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Λαντρό ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Η Λιλ πήρε την μεγάλη νίκη στο 90+4' με τον Φρο.
Ο Λισάντρο Λόπες πρωταγωνίστησε στη νίκη των "γκον" επί των ουραγών της κατηγορίας, αφού σημείωσε χατ-τρικ, το 2ο στην καριέρα του στη Γαλλία μετά από αυτό κόντρα στη Λιλ το 2009. Ο Μιραλέμ Πιάνιτς και ο Μίτσελ Μπάστος ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της ομάδας του Κλοντ Πιελ, η οποία εξακολουθεί να απέχει 4 πόντους από την πρωτοπόρο Ρεν.
sportnooz.gr