Νοκ - Κάουτ!

Με χατ τρικ του Ντιρκ Κάουτ η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι του «Ανφιλντ» με 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήταν «φάντασμα» του εαυτού της. Οι «κόκκινοι» ήταν πιο αποφασιστικοί στις κινήσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις σημαντικές απουσίες των φιλοξενούμενων στο κέντρο της άμυνας.
Φέρντιναντ, Βίντιτς και Εβανς ήταν εκτός με τους Σμόλινγκ, Μπράουν να 'χουν πολλά προβλήματα τόσο με τον Λουίς Σουάρες όσο και με τους Μεϊρέλες, Κάουτ με τον τελυταίο να κάνει μεγάλο παιχνίδι, να σημειώνει χατ τρικ και να χαρίζει ένα σημαντικό τρίποντο στους «ρεντς» στην προσπάθεια τους για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.
Στην αναμέτρηση του «Ανφιλντ» η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία. Ηταν το 14', όταν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ σούταρε με την μπάλα να κτυπά στο δεξί δοκάρι του Ρέινα. Το 0-0 παρέμενε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στο 25' ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Βούλγαρο άσο να κερδίζει την κεφαλιά και τον Μεϊρέλες να διώχνει πάνω στη γραμμή.
Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε όχι απλά με απώλεια μίας ευκαιρίας, αλλά με γκολ. Στο 34', λοιπόν, ο Κυργιάκος, που είχε μπει στο ματς αντί του τραυματία, Αουρέλιο στο 24', πάσαρε στον Σουάρες, ο οποίος έκανε εκπληκτική ενέργεια, πέρασε τρεις παίκτες της Μάντσεστερ, σέρβιρε την μπάλα στον Κάουτ, ο οποίος στην κενή εστία έκανε το 1-0. Η ομάδα του Φέργκιουσον μούδιασε και πριν καταλάβει κανείς τι είχε συμβεί, ήρθε και το 2-0. Στο 39' ο Σουάρες σέντραρε, ο Νάνι εκτίμησε λανθασμένα στην κεφαλιά του και επί της ουσίας έστρωσε την μπάλα στον αφύλακτο, Κάουτ, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κάνοντας το 2-0.
Πλέον οι ισορροπίες είχαν αλλάξει για τα καλά στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ να διαμαρτύρεται στο 44' δικαίως για το μαρκάρισμα του Κάραγχερ πάνω στον Νάνι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας με τον αμυντικό της Λίβερπουλ να βλέπει την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη που βάσει του ριπλέι θα ήταν ορθότατη, αν καταλογιζόταν. Το 2-0 παρέμενε, οι αριθμητικές ισορροπίες δεν είχαν διαταραχθεί με αποτέλεσμα αυτό να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Με την έναρξη του β' ημίχρονου η Γιουνάιτεντ μπήκε με στόχο να σκοράρει και στο 54' έχασε την καλή ευκαιρία με τον Γκιγκς. Και από τη στιγμή που εκεί δεν έγινε το 2-1, ήρθε στο 65' το τρίτο γκολ για τη Λίβερπουλ. Ο Σουάρες εκτέλεσε φάουλ, ο Φαν ντερ Σαρ απέκρουσε ασθενώς και ο Κάουτ πήρε το «ριμπάουντ», όπως είθισται να λέγεται και διαμόρφωσε το 3-0. Τα πάντα είχαν, πλέον, «τελειώσει» με τη Γιουνάιτεντ καταφέρνει, απλά, στις καθυστερήσεις να μειώσει με τον Ερνάντες σε 3-1.
Το δίδαγμα του ντέρμπι; Απλό... Η μάχη στην κορυφή συνεχίζεται ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ, ενώ η Λίβερπουλ είναι ξεκάθαρο πως στις «μεγάλες» κόντρες παίζει πολύ με τη «φανέλα» της και τα καταφέρνει περίφημα.
GOAL News