Έδειξε χαρακτήρα

Σε ένα ματς που η Μπιλμπάο προέβαλε σθεναρή αντίσταση, η Μπαρσελόνα επικράτησε 2-1 στο Καμπ Νου το βράδυ της Κυριακής. Έτσι οι Καταλανοί διατήρησαν την απόσταση των 5 βαθμών που τους χωρίζει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και παραμένουν σε θέση οδηγού στη Πριμέρα Ντιβιζιόν μετά από 24 αγωνιστικές.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ πολύ νωρίς (4') με τον Βίγια ο οποίος εκμεταλλευόμενος πάσα ακριβείας του Ντάνι Άλβες παραβίασε την εστία του Ιραϊθόθ. Στη συνέχεια η Αθλέτικ προσπάθησε να βγει μπροστά και έκανε κάποιες καλές προσπάθειες κυρίως με τους Σασέτα και Γιορέντε αλλά το μόνο που είδαν ήταν την μπάλα μετά από σουτ του Μέσι να βρίσκει το δοκάρι του τερματοφύλακά τους στο 25ο λεπτό.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-1 με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Γιορέντε από τον Μπούσκετς και εκτέλεσε εύστοχα ο Ιραόλα. Τη νίκη όμως στη Μπάρσα έδωσε ο συνήθης ύποπτος Λιονέλ Μέσι στο 78’ κάνοντας το τελικό 2-1.
Οι συνθέσεις:
Μπαρσελόνα: Πίντο, Μπούσκετς, Πικέ, Αμπιντάλ, Ντάνι Άλβες, Μασκεράνο (63’ Μάξουελ), Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (83’ Κεϊτά), Μέσι, Πέδρο (92’ Αφελάι).
Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Αμορεμπιέτα, Εκίθα, Ντελ Κάμπο, Ιραόλα, Μαρτίνες, Ιτουράσπ (46’ Τοκέρο), Γκουρπέγκι, Γκαμπιλόντο (70’ Μονέν), Γιορέντε, Σασέτα (83’ Λόπεζ).