Άριστα δέκα στον Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι συμπλήρωσε δέκα χρόνια στην Μπαρσελόνα και οι Ισπανοί ζήτησαν από τους φιλάθλους να τον αξιολογήσουν βαθμολογώντας τον με άριστα το δέκα.
Η εφημερίδα της Βαρκελώνης «El Mundo Deportivo» με αφορμή της συμπλήρωσης της μιας δεκαετίας του Αργεντινού στον σύλλογο, δημιούργησε ένα δημοψήφισμα, στο οποίο ζητούσε από τον κόσμο να βαθμολογήσει τον παίκτη με άριστα το δέκα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών, δηλαδή το 81%,(1.727 ψήφοι) έδωσε το απόλυτο δέκα στον 23χρονο, ενώ το 9%, (195 ψήφοι) ήταν λίγο πιο αυστηρό και τον βαθμολόγησε με 9!
Ο νεαρός μέσος των «μπλαουγκράνα» πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπαρσελόνα σε ένα φιλικό με την Πόρτο το 2003, ενώ επίσημα αγωνίστηκε για πρώτη φορά απέναντι στην Εσπανιόλ, ένα χρόνο αργότερα. Πάντως από το 2000 ανήκει στην ομάδα, όταν αποφάσισε να ταξιδέψει με την οικογένειά του στην Ισπανία.
Μάλιστα, ο άνθρωπος που τον έφερε στην Βαρκελώνη, ήταν ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου εκείνη την χρονιά, ο Κάρλες Ρέσακ, ο οποίος είπε για την «ανακάλυψη» του: «Είχα δει ότι είναι καλός, αλλά ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα ήταν ο καλύτερος».