Έλαμψε ο Πειραιάς…

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ Ο 8ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΖΙΝΤΑΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ 2-2.-
Μέσα σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Ζιντάν (χωρίς τον τραυματία Ρονάλντο) αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 με τους All-Star του Ολυμπιακού. Την αποθέωση γνώρισαν όσοι αγωνίστηκαν με τους «ερυθρόλευκους» παλαίμαχους αλλά και τον Γιάγια Τουρέ να έχουν την τιμητική τους.
Ενδεκάδα από τα... παλιά
Με μια ενδεκάδα που θύμιζε κάτι από τα… παλιά παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον Ολυμπιακό. Ο Γιάγια Τουρέ με τον Νινιάδη στα χαφ, ο Κριστιάν Καρεμπέ στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μαζί με τον Αλέκο Αλεξανδρή στην επίθεση και οι Αμανατίδης-Γιαννακόπουλος και Γεωργάτος-Τζόρτζεβιτς στις πτέρυγες συνέθεσαν μία πολύ διαφορετική και ιδιαίτερη ενδεκάδα για τους «ερυθρόλευκους».
Αποθέωση για τους παλαίμαχους
Το παιχνίδι ξεκίνησε σε γιορτινό κλίμα με τον κόσμο στις εξέδρες να αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία τις παλιές δόξες του συλλόγου. Ο μεγαλύτερος «χαμός» έγινε στα πρώτα λεπτά του φιλικού όταν Τζόρτζεβιτς και Γεωργάτος προσπάθησαν να συνεργαστούν όπως παλιά… με τους φιλάθλους να φωνάζουν συνθήματα για τους δύο καραφλούς, ενώ λίγο αργότερα θυμήθηκαν και τον «απόντα» Σίνισα Γκόγκιτς. Στα αρνητικά της βραδιάς συγκαταλέγονται τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του Παναθηναϊκού, αλλά κι εναντίον των Μπιτσαξή και Πιλάβιου.
Σα Πίντο-Μήτρογλου: 2-2
Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς, η ομάδα του Ζιντάν με τον Γάλλο σε μεγάλα κέφια εμφανίστηκε με μεγαλύτερη διάθεση από τους Πειραιώτες και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στο 19’ χάρη σε δύο τέρματα του Σα Πίντο. Στο δεύτερο γκολ του Πορτογάλου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε σήκωσε εννέα παίκτες από την τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού και τους πέρασε στο παιχνίδι λίγα λεπτά αργότερα, κρατώντας μέσα μόνο τους Μέγιερι και Αβραάμ.
Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά κατάφεραν να μειώσουν στο 27’ όταν και ο Μήτρογλου νίκησε με πλασέ τον, κατά τα άλλα, συμπαίκτη του, Αντώνη Νικοπολίδη. Στο 43’ έφτασε στο γήπεδο και ο… αργοπορημένος Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος αφού χαιρέτησε κάθισε στον πάγκο των γηπεδούχων. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να χειροκροτεί τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να προσφέρουν το αναμενόμενο θέαμα.
Αποθέωση για Ζιζού
Στους ίδιους ρυθμούς συνεχίστηκε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο του. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Μήτρογλου στο 50’, με τους παίκτες του Βαλβέρδε να δείχνουν περισσότερη διάθεση για να σκοράρουν κι άλλα τέρματα σε αντίθεση με την ομάδα του Ζιντάν. Ο Γάλλος προσπάθησε να συνεχίσει το προσωπικό του σόου και στο 70’ έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του να φεύγει άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο «Ζιζού» αντικαταστάθηκε από τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τον κόσμο στις εξέδρες να αποθεώνει και τους δύο ποδοσφαιριστές.
Χτύπησε ο Βάντερσον
Στο 58’ είχε μπει στο παιχνίδι και ο Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος επέστρεψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» 2,5 χρόνια μετά το «αντίο» στο Ολυμπιακό. Στο 72’ ο Μέλμπεργκ αντικατέστησε τον παλαίμαχο αμυντικό, ο οποίος με την σειρά του, αποθεώθηκε, ενώ στο ίδιο λεπτό πέρασε στο ματς και ο Βάντερσον, με τον Βραζιλιάνο να τραυματίζεται και να βγαίνει αλλαγή στο 75’.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τουρέ, Γιαννακόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Νινιάδης, Καρεμπέ, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Κοβάτσεβιτς.
Από το 24΄ η σύνθεση των «ερυθρόλευκων» διαμορφώθηκε ως εξής: Μέγιερι, Ραούλ Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Φετφατζίδης, Λεάντρο, Μήτρογλου, Νέμεθ, Γ.Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ουρτάδο.
Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Κ.Παπαδόπουλος, Μοντεστό, Ανατολάκης, Ζαϊρί, Βάντερσον, Τοροσίδης, Χολέμπας, Πάντελιτς, Μέλμπεργκ
Φίλοι Ζιντάν-Ρονάλντο: Νικοπολίδης, Γουίλιαμ, Ραούλ Αλμπιόλ, Ντιαρά, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ζιντάν, Σα Πίντο, Κορνέλ Ράπα, Ίλιε, Νούνο Γκόμες.
Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Λαμουσί, Μόισες, Τουρέ, Γκάμαν, Κοβάσεβιτς, Γιαχία, Καρεμπέ.
sportdog.gr