Φώτα, κάμερα, πάμε!

Η ακτινογραφία για το ντέρμπι μίσους των Καταλανών με τους Καστιγιάνους, με φόντο τα νούμερα:
0... Τα τέρματα του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στη Μπαρσελόνα, σε 4 συναντήσεις, αλλα και τα γκολ του Λιονέλ Μέσι απέναντι σε ομάδες του Μουρίνιο, σε 7 απόπειρες του Αργεντίνου. Ο Ρονάλντο έχει επίσης στα "αρνητικά¨του ότι αστόχησε σε πέναλτι στο Καμπ Νου φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (πρώτος ημιτελικός Τσάμπιονς, σεζόν 2007-08).
0... Οι ήττες του Γκουαρδιόλα σε Clasico στο Καμπ Νου σε σύνολο 12 αγώνων: 7 νίκες και 3 ισοπαλίες ως παίκτης, 2 επιτυχίες ως προπονητής στις ισάριθμες προηγούμενες σεζόν (2-0 πρόπερσι και 1-0 πέρυσι).
2... Οι τεχνικοί που έχουν καθήσει στον πάγκο και των δύο ομάδων: ο Ενρίκε Φερνάντες και ο Ράντομιρ Άντιτς. Ίδιος αριθμός και για τα "Clasicos" που έχει σφυρίξει ο Ιρουράλδε Γκονσάλες, με τη Μπαρσελόνα να έχει επικρατήσει σε αμφότερα με σκορ 3-0.
3... Οι νίκες του Ζοσέ Μουρίνιο κόντρα στη Μπαρτσελόνα, έναντι 3 ισοπαλιών και 4 ηττών. Στο Καμπ Νου ο Πορτογάλος δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη, με τον απολογισμό του να είναι 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.
4... Οι φορές που ο Γκουαρδιόλα αντιμετώπισε τη Μπαρσελόνα ως προπονητής, βγαίνοντας νικητής από όλες τις αναμετρήσεις.
5... Τα γκολ που σημείωσε η Μπαρσελόνα στο Μπερναμπέου στις 17 Φεβρουαρίου 1974 στη μαγική βραδιά του "ιπτάμενου Ολλανδού" Γιόχαν Κρόιφ. Πέντε είναι και τα τέρματα που έχει εκτελέσει (όλα εύστοχα) ο Ούγκο Σάντσες σε Clasico, νούμερο που συνιστά φυσικά ρεκόρ για έναν παίκτη.
6... Τα τέρματα που πέτυχε η Μπαρσελόνα στη Μαδρίτη τη σεζόν 2008-09 (2-6), με τη νίκη αυτή να είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας στην ιστορία του Clasico για κάποια από τις δύο ομάδες.
7... Οι φορές που ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει κόντρα στη "βασίλισσα", σε σύνολο 8 αγώνων. Επτά είναι επίσης τα συνεχόμενα νικηφόρα ματς για έναν προπονητή στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Ο λόγος για τον madrilista Μιγκέλ Μουνιόθ, με το ρεκόρ αυτό να κρατάει από τις 22 Απριλίου 1962 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 1965.
8... Τα Μπαρσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου με τον Γιόχαν Κρόιφ ως προπονητή. Από πίσω του, μεταξύ των Καταλανών, άλλοι 3 Ολλανδοί (Μίχελς, 6 παρουσίες, Ράικαρντ, 5, Φαν Γκάαλ, 4).
9... Οι φορές που το Clasico έχει λήξει 1-0 υπέρ της Μπαρσελόνα, με γηπεδούχους τους "μπλαουγκράνα". Είναι το πιο συνήθες αποτέλεσμα, ενώ ακολουθούν το 2-1 (8 φορές), το 3-1 και το 1-2 (7 φορές). Υπάρχουν επίσης πέντε ματς που έχουν λήξει 5-0, ενώ το παιχνίδι των δύο ομάδων στη Βαρκελωνη με τα περισσότερα τέρματα τελείωσε 5-5 (10 Ιανουαρίου 1943).
10... Τα ματς στη σειρά που ο Λιονέλ Μέσι βρίσκει δίχτυα. Έχει φτάσει ήδη τα 16 γκολ.
Περισσότερα από sport24.gr εδώ