Πέπε ο καλύτερος

Τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο θεωρεί πως έχει στην Μπαρσελόνα ο Τσάβι. Ο έμπειρος μέσος, εκτιμά πως αν υπήρχε Χρυσή Μπάλα για μάνατζερ, τότε ο Πέπε Γκουαρδιόλα θα κέρδιζε πολύ εύκολα τον τίτλο, αφού θεωρεί κλειδί για την επιτυχία του συλλόγου την παρουσία του.
«Δεν είναι στόχος μου να κερδίσω την Χρυσή Μπάλα. Όταν ήμουν νέος, ονειρευόμουν να παίξω στην Μπαρσελόνα, να κερδίσω το πρωτάθλημα και το Champions League. Ήθελα επίσης να παίξω στην Εθνική Ισπανίας», τόνισε ο Τσάβι, για να συμπληρώσει: «Δεν ονειρεύτηκα ποτέ τη Χρυσή Μπάλα, όμως ευχαριστώ τους παίκτες και τους προπονητές που με θεωρούν φαβορί».
Όσο για το ποιον θεωρεί τον ιδανικό προπονητή για την... Χρυσή Μπάλα των μάνατζερ; Ο 30χρονος μέσος, δεν κρύφτηκε: «Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, τότε ο Γκουαρδιόλα θα ήταν το φαβορί. Δουλεύει σκληρά, είναι τελειομανής και μεθοδικός. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και ξέρει τα πάντα για την ομάδα. Θα τον ψήφιζα σίγουρα».
Κλείνοντας, ο ηγέτης της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Champions League, συμπλήρωσε: «Έχουμε καλή ομάδα. Όχι... Έχουμε τέλεια ομάδα. Κάθε μέρα καταλαβαίνω ότι δουλεύουμε σκληρά. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο στο γήπεδο και με λίγη τύχη, μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα εφέτος. Στην ομάδα, είμαστε 19+25, οι παίκτες της πρώτης ομάδας και της δεύτερης, που είναι πολύ ποιοτικοί. Οι Σέρχι Ρομπέρτο, Οριόλ Ρομέου, Τζόναθαν Ντος Σάντος και Τιάγο Αλκαντάρα, πρέπει να αισθάνονται καλά στην ομάδα».