Με Τζαβέλλα και 4-2-3-1!

Η ώρα του... «Μάξιμιρ» έφτασε... Το βράδυ (21:30, MEGA), η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα παλέψει κόντρα στην Κροατία για τη νίκη, μια νίκη που χρειάζεται... επειγόντως, μετά το 1-1 με την Γεωργία στο «Καραϊσκάκης». Το απόγευμα της Δευτέρας (6/9), ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro2012 και έστειλε το μήνυμα όσον αφορά το... ζητούμενο στο παιχνίδι του Ζάγκρεμπ!
Παράλληλα, μίλησε για το σύστημα που εφαρμόζει η Εθνική, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να το κάνει πιο... άνετο για τους παίκτες. Εξάλλου, υπογράμμισε πως την θέση του τραυματία Σπυρόπουλου στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Τζαβέλλας. «Είναι ένα ματς διαφορετικό από αυτό με την Γεωργία. Η Κροατία είναι πιο οργανωμένη ομάδα και με ποιότητα», υποστήριξε αρχικά ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός. Συνεχίζοντας, τόνισε: «Το παιχνίδι με την Γεωργία δεν ήταν καλό. Ομως δείξαμε θέληση για τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή την θέληση πρέπει να την βγάλουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».
Οσον αφορά το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί η Εθνική, ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε: «Το 4-4-2 θα είναι το σύστημά μας απλά χρειάζεται χρόνος, δύο τρία παιχνίδια, για να το συνηθίσουν. Για το ματς με την Κροατία πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ένα άλλο μοντέλο, κάτι που θα κάνει τους παίκτες μας να νιώσουμε πιο άνετα (σ.σ κάτι που σημαίνει ότι στο ματς με την Κροατία θα προτιμηθεί ένα 4-2-3-1)».
ΕΘΝΟΣΠΟΡ