Εκλεισε στην Ρεάλ ο Καρβάλιο

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τον Μαϊκόν, όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Η Ρεάλ συμφώνησε με την Τσέλσι για την απόκτηση του Ρικάρντο Καρβάλιο αντί 8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Marca, αν και επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει, o Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός θα συνεργαστεί μετά την Πόρτο και την Τσέλσι και στην Ρεάλ Μαδρίτης με τον συμπατριώτη του, Ζοζέ Μουρίνιο. Ο 32χρονος στόπερ αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή των Μερένχες μετά τους Ανχελ ντι Μαρία, Σάμι Κεντίρα Πέδρο Λεόν και Σέρχιο Κανάλες.
Ο Καρβάλιο αποτελεί άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Special One στον οποίο οφείλει ουσιαστικά ολόκληρη την καριέρα του. Ο έμπειρος άσος θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν. Μετά το ναυάγιο της μεταγραφής Μαϊκόν, η Ρεάλ είχε τρεις εναλλακτικές τον Τιάγκο Σίλβα της Μίλαν, τον Νταβίντ Λουίζ της Μπενφίκα και τον Καρβάλιο, με τον τελευταίο να είναι τελικά ο εκλεκτός του «Εκλεκτού».
Ο Μουρίνιο νωρίτερα μέσα στην χρονιά είχε δηλώσει πως του αρέσει να παίρνει έμπειρους παίκτες που «μπορεί να μην έχουν μεταπωλητική αξία, όμως κάνουν απόσβεση στο γήπεδο». Ο Ρικάρντο Καρβάλιο στην ηλικία των 32 δεν μπορεί να αποτελέσει καλύτερο παράδειγμα. Θα προστεθεί στους κεντρικούς αμυντικούς, Ραούλ Αλμπιόλ και Πέπε, με τον τελευταίο λογικά να εκτοπίζεται προς τον πάγκο εξαιτίας και των τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει. Στα δεξιά ακλόνητος είναι ο Σέρχιο Ράμος, ενώ η θέση του αριστερού μπακ παραμένει μεγάλο ερωτηματικό, με τους Ντρέντε, Μαρσέλο και Αρμπελόα να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν εκεί.
gazzetta.gr