«Ινιέστα και πρωταθλητές»!

ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥΣ «ΦΟΥΡΙΑΣ ΡΟΧΑΣ». «ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ». ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.-
Στον έβδομο ουρανό οι Ισπανοί μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, υπόκλιση από όλα τα Μέσα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε πελάγη ευτυχίας ο ισπανικός Τύπος, με την «As» να αναφέρει: «Πρωταθλητές! Η Ισπανία κατέκτησε το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο χάρη στο γκολ του Αντρές Ινιέστα. Αξίζαμε τη νίκη ενάντια σε μια Ολλανδία που χτυπούσε συνεχώς».
«Ινιέστα και πρωταθλητές! Το νικητήριο γκολ στο 116’ έδωσε στην Ισπανία το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα σε μια άγρια Ολλανδία», το πρώτο σχόλιο της «Εl Mundo Deportivo».
«Μας έστειλε στον ουρανό ο Ινιέστα. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα», σημειώνει η «Marca», «Ιστορική η 11η Ιουλίου του 2010 για την Ισπανία», υπογραμμίζει η «Εl Pais».
Είχε δίκιο πάλι ο Πάουλ…
Αποθέωση για τους «φούριας ρόχας» κι εκτός Ισπανίας. «Ο Ινιέστα έστειλε την Ισπανία στην κορυφή του κόσμου», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, «Ο Ινιέστα έστεψε την Ισπανία παγκόσμια πρωταθλήτρια», σημειώνει το site της UEFA.
«Το… χταπόδι είχε και πάλι δίκιο», τονίζει η γερμανική «Bild». «Γκολ ο Ινιέστα, τώρα φιέστα για την Ισπανία… και ο Πάουλ ήταν και πάλι σωστός», αναφέρουν οι Γερμανοί.
«Ο Ινιέστα οδήγησε την Ισπανία στη δόξα», υπογραμμίζεται στο «BBC», ενώ πιο… συμβατικό ήταν το CNN: «Η Ισπανία πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο χάρη σε γκολ του Ινιέστα στην παράταση», λένε οι Αμερικανοί.
Το τρίτο τραύμα
Σε ό,τι αφορά τις ολλανδικές αντιδράσεις, στην ηλεκτρονική έκδοση της «De Telegraaf» γίνεται λόγος για το... τρίτο τραύμα.
«Τρίτο τραύμα για τους οράνιε. Μετά τους χαμένους τελικούς του ’74 και του ’78 και αυτή τη φορά δεν ήταν η σειρά για την Ολλανδία», τονίζεται χαρακτηριστικά.
«Δεν τα κατάφεραν οι οράνιε να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές, το τρόπαιο στην Ισπανία», γράφει το «sportweek.nl».
sportdog.gr