«Ένα βήμα από την δόξα»

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΕΛ ΜΠΟΣΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ: «ΧΟΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ… ΑΠΕΝΑΝΤΙ. «ΤΟ ΑΞΙΖΑΜΕ».-
Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι Ισπανοί μετά τη νίκη επί της Γερμανίας και την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τον Τύπο της χώρας, ο οποίος αναφερόμενος στον ημιτελικό κάνει λόγο για την καλύτερη εμφάνιση των «φούριας ρόχας» στην διοργάνωση.
Marca: «Είμαστε στον τελικό! Ένα γκολ από τον Πουγιόλ έστειλε την Ισπανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα εξαιρετικό παιχνίδια για τους «φούριας ρόχας», το καλύτερο σε αυτή την διοργάνωση. Μόνο η Ολλανδία μας χωρίζει από την δόξα. Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν μπορεί να μας ξεφύγει».
As: «Viva Ισπανία. Η εθνική ομάδα της Ισπανίας γράφει ιστορία, αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη νίκη επί της Γερμανίας. Ο Πουγιόλ πέτυχε το καθοριστικό γκολ με μία δυνατή κεφαλιά στο 73ο λεπτό.
Sport.es: «Γκολ του Πουγιόλ και τελικό! Ένα βήμα από την δόξα. Η Ισπανία έκανε την καλύτερή της εμφάνιση στο Μουντιάλ στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας, το οποίο κρίθηκε από το γκολ του Πουγιόλ».
El mundo.es: «Ένας αξέχαστος τελικός. Με την καλύτερή τους εμφάνιση στο Μουντιάλ οι Ισπανοί χόρεψαν την Γερμανία και έφτασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό».
«Είναι σκληρό, αλλά το αξίζαμε»
Στην αντίπερα όχθη, οι Γερμανοί εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, ωστόσο παραδέχονται την ανωτερότητα των Ισπανών.
Kicker: «Ο Πουγιόλ έβαλε τέλος στα όνειρα της Γερμανίας για το τέταρτο τρόπαιο»
Bild: «Αυτό είναι τέλος! Το όνειρο για την κατάκτηση ενός παγκόσμιου Κυπέλλου τελείωσε. Αποκλειστήκαμε και όλη η Γερμανία είναι θλιμμένη. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτή η ήττα μας άξιζε. Την Κυριακή κόντρα στην Ουρουγουάη, μπορούμε τουλάχιστον να κατακτήσουμε την τρίτη θέση».
Spiegel.de: «Η Ισπανία κατέστρεψε το όνειρο των Γερμανών για τελικό. Ήταν ανήσυχοι, νευρισκοί και πολλές φορές μπλοκαρισμένοι. Η Γερμανία έχασε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία. Ένα γκολ από τη δυνατή ομάδα του Ντε Μπόσκε, άφησε εκτός τουρνουά την Γερμανία».
sportdog.gr